<i>Halo 4 od Gearboxu?</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Halo 4 od Gearboxu?</i>

27. 8. 2008 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Dva různé zdroje naznačily, že Microsoft by mohl startovní hru pro příští konzoli svěřit tvůrcům Brothers in Arms.

Zvětšit V americkém Oficiálním Xbox Magazínu se objevil zajímavý drb. Prý se už chystá Halo 4, které mají kutit v dílnách Gearbox Software. Dokonce má jít o startovní titul pro novou konzoli od Microsoftu, tedy nástupce současného Xbox 360, přezdívaného zatím Xbox 720, jehož datum uvedení na trh je ovšem ve hvězdách. V reakci na to přišel se související zprávou blog Variety, jehož zdroj tvrdí, že Gearbox skutečně jednal s Microsoftem o vytvoření nové Halo hry a prý je touto možností nadšen, ale údajně ještě není dohodnuto nic definitivního, což vrací vše do pouhé roviny spekulací.

Sluší se připomenout, že tvůrci, nebál bych se říci kultovní Halo série - tedy Bungie, jednak neprojevili valný zájem dělat pokračování Halo 3 a druhak, že vlastnictví této značky náleží Microsoftu. Šéf Gearboxu Randy Pitchford již v únoru tohoto roku oficiálně deklaroval, že připravují něco opravdu velkého, přičemž vůčihledně neměl na mysli známé projekty jako Brothers in Arms: Hell's Highway, Borderlands či Aliens: Colonial Marines. Byl to mimochodem právě Gearbox, kdo portoval původní Halo na PC.

Ale je-li tak řeč právě o nových konzolových platformách, analytik Colin Sebastian z Lazard Capital Markets se domnívá, že se jich nedočkáme dříve jak v roce 2011-12, čímžto by se výrazně prodloužil tradiční pětiletý cyklus. No tradiční… Za povšimnutí stojí, že současný X360 se objevil na trhu zhruba po čtyřech letech působnosti původního Xboxu, Wii po pěti letech fungování GameCube a PS3 dokonce po šesti letech od launche veleúspěšné PS2, která se přitom stále dobře prodává. Třebaže Wii přišlo na trh nejpozději, ujalo se ve všech regionech nejlépe (naposled tu máme pokoření milionové hranice v Kanadě) a podle Sebastiana by právě Nintendo a jejich nové Wii mohlo být tou vůbec první konzolí "další generace". Řeč je o dalším vychytralém tahu Nintenda, které by mohlo v předstihu vytáhnout do boje s vylepšenou verzí Wii - s rychlejším procesorem, možností přehrávání DVD a/nebo větší úložnou kapacitou, ale zatím nic takového není potvrzeno.

zdroj: Edge Online

mart

Nejnovější články