<i>Šuškanda o Call of Duty World at War a Medal of Honor.</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Šuškanda o Call of Duty World at War a Medal of Honor.</i>

26. 5. 2008 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Analyzujeme nové drby o pokračování tří vojenských akcí, tentokrát prý v Afghánistánu a Dubaji.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Když populární blogerka SurferGirl zavřela krám, vyschl nám výživný zdroj zákulisních informací o zatím neoznámených hrách. Ve většině případů se její zprávy ukázaly (a pořád ještě ukazují) být pravdivé, pokud se interní plány firem v mezidobí nestihly změnit. Řada střípků totiž byla ještě horkých a věděli jsme je z jejího blogu často hned po rozhodnutí vedení, že se do něčeho pouští - skoro by se dalo říct dříve než někteří zaměstnanci. To rubriky drbů v zahraničních papírových časopisech tak aktuální nebývají a leckdy se nějaká věc vyjasní ještě předtím, než je vůbec vytisknou. Magazín EGM se však ve svém červencovém čísle polepšil, když přinesl tři uvěritelné spekulace, které si zaslouží sólo komentáře:

    "Nový díl Medal of Honor vyjde ve 2009 a bude se odehrávat v Afhánistánu"
Snadno předvídatelné, namítnete. Na druhou stranu, Airborne se příliš neujalo a člověk by čekal, že si tahle série dá delší pohov nebo že minimálně obmění vedení vývojářů. Pokud by tvůrcem zůstalo losangelské studio EA, které se nyní prioritně zabývá titulem Tiberium, mohlo by se eventuálně příští rok přesunout na nový MoH. Možná by to chtělo vnést do série svěží vítr, což by šlo docílit svěřením některému jinému studiu, jak to EA praktikovali u SimCity Societies a učiní tak brzy ještě u jedné své klíčové série (vrrrmmmm). Každopádně teď už snad smíme prozradit, co víme z vlastních zdrojů od loňska - že se Medal of Honor (po vzoru Call of Duty) v pokračování konečně přesune z druhé světové války do současnosti, což by ten Afghánistán potvrzoval.
    "Call of Duty 5 nestihne letošní Vánoce a objeví se proto na všech platformách až v únoru 2009"
Vloni touhle dobou už byla čtyřka oznámena. Nezvládá studio Treyarch, protože má naloženo i přelomového Spider-Mana a bondovku Quantum of Solace, která musí stihnout premiéru filmu v listopadu? Nebo do vývoje začali více kecat Infinity Ward (kteří získali větší vliv po obrovském úspěchu čtyřky a údajně už nikomu jinému příští díly nepůjčí) a předělání něčeho dle jejich připomínek vyžaduje více času? Nebo si Activision jednoduše usmysleli, že bude taktičtější, resp. pro tržby výhodnější nechat si Call of Duty mimo hlavní sezonu (jako bylo GTA IV), když jim před Vánocemi vydělají dost jiné tituly a CoD se bude dobře prodávat v kterémkoli období roku? Nebo to je rozšířením cílových platforem o PS2/Wii/DS (k PS3/X360/PC)? Asi od každého trochu... Závěrem připomenutí, co se zatím o Call of Duty 5 šeptá: že poběží jen na enginu ze čtyřky a že jeho dějištěm bude Tichomoří za druhé světové (výrobce zatím mluví neurčitě jen o "novém válečném bojišti").
    "Take 2 oživí posledně budgetovou značku Spec Ops a udělá z ní áčkovou next-gen záležitost zasazenou na Střední východ, konkrétně do města Dubaj"
Dává logiku, jelikož Take 2 jsou snad posledním velkým vydavatelem, kterému v nabídce chybí týmová vojenská akce. Poslední díly (na PC svého času převratných) Spec Ops vyšly v letech 2001-2002 pouze pro první PlayStation - Airborne Commando, Covert Assault a Rangers Elite. Výrobce bude moci postavit marketing na tom, že se vrací série, která vlastně tento žánr odstartovala (Rainbow Six ze stejného roku nebylo ve venkovních prostorech). Ale tak nějak jsem doufal, že Take 2 spíš obnoví značku Hidden & Dangerous, ostatně částečně i kvůli ní kupovali Illusion Softworks...
zdroj: 1UP, EGM, vlastní

jd

Nejnovější články