Jak bude vypadat level scaling ve Skyrimu?
zdroj: tisková zpráva

Jak bude vypadat level scaling ve Skyrimu?

27. 10. 2011 10:46 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Je to asi jedna z nejpalčivějších otázek pro mnoho fanoušků série The Elder Scrolls. Jak...

Je to asi jedna z nejpalčivějších otázek pro mnoho fanoušků série The Elder Scrolls. Jak bude vypadat v pátém dílu s podtitulem Skyrim level scaling potvor?Tenhle prvek, v němž získávají vaši protivníci úroveň a sílu dle levelu hráče, docela dost lidí irituje a Todd Howard z Bethesdy si je toho vědom. Jinak by se asi nevyjadřoval k celému systému, který se prý dočká velkých změn.


„Celý systém se bude podobat spíše Fallout 3, kdy se proti vám sice stavěli obtížnější protivníci, ale pořád bylo kolem dost potvor, jejichž likvidace pro vás nebyla problém“, vysvětluje Howard. Nemáme se prý bát toho, co se dělo v Oblivion, tedy rubání do stejných potvor, kterým ale narostly, s trochou nadsázky, virtuální svaly a diamantová kůže. „Budete stále narážet na lehčí protivníky a budete je moci zdecimovat“. To ovšem není vše, ohledně informací o prvcích ve Skyrimu.

Pryč by měl být systém náhodných rozhovorů. Prakticky kompletně. „Bude tu opravdu málo zcela náhodných konverzací. Opět se blížíme spíše systému z Fallout 3, kde jste měli specifické dialogy se specifickými postavami a různými tématy“. Jak se zdá, Fallout 3 posloužil Bethesdě v mnohém jako předloha, dle níž chtějí Skyrim nalinkovat, namísto aby rozšiřovali některé principy Oblivionu, které se neosvědčily.

Ostatně, potvrzuje to i třetí zpráva od Howarda ohledně celé krajiny a její konstrukce. Tedy podoby. Konstrukce, pokud to berete z pohledu vývojáře, podoby, pokud z pohledu plně ponořeného hráče. „Uvědomili jsme si, že vyprávění pomocí prostředí, tedy znázornění specifik krajiny, je ve Fallout 3 opravdu dobré. A tak jsme se pokusili to zde ještě rozpracovat a rozšířit“.

A jak to vidíte vy? Kde se vám chodilo lépe, ve Fallout 3 nebo Oblivion? A level scaling, ano, či ne? Máte radši konstantní výzvu nebo rádi na vyšších úrovních drtíte ty ubohé červy, kteří vám nesahají ani po okované kotníky?

Nejnovější články