Jak si vede Mafia ve světových magazínech?
zdroj: tisková zpráva

Jak si vede Mafia ve světových magazínech?

5. 9. 2002 21:45 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jak určitě víte, po dvou letech zpoždění a ještě delším vývoji nedávno vyšla očekávaná gangsterská akčně-závodní hra Mafia od brněnských Illusion Softworks a my samozřejmě bedlivě sledujeme, jak si vede ve světě.

Nejvyššího hodnocení z prestižních magazínů zatím Mafia dosáhla na americkém GameSpotu (93%). Ačkoliv ji zařadili mezi hráčsky náročnější a kratší hry, líbil se jim její propracovaný příběh, grafika (10 bodů z 10ti), jazzová hudba a ocenili i někdy kritizovaný systém automatického ukládání - savovací pozice jsou podle nich rozloženy inteligentně. Mafia je podle nadšeného GameSpotu jednou z nejlepších her letošního roku, což hovoří za vše.

Obrázek zdroj: tisková zpráva S neuvěřitelně dlouhou a obsáhlou recenzí se vytasil neznámý GameBasement, kde kromě sekcí o jednotlivých částech hry naleznete i přehled patrně všech aut. Tamní redaktoři hru ohodnotili ještě lepšími 4.9 body z 5ti - jediné výtky měli k AI nepřátel a také absenci multiplayeru, potěšeni pak byli téměř vším ostatním. A nakonec na rumunských Computer Games dali v netradičně pojaté, ale hodně osekané recenzi Mafii také 90%. Pokud vás zajímají ostatní hodnocení světových webů a známých papírových časopisů, naleznete je v tomto článku.

O den dříve, než se předpokládalo, vyšla kompletně loklizovaná verze Mafie v Německu. A zatímco my si na českou verzi budeme muset ještě minimálně týden počkat (recenzi napíšeme až z ní), naši západní sousedé si ji již nyní mohou užívat ve svém mateřském jazyce a to za cenu pohybující se kolem 40ti eur.

kate

Nejnovější články