Kvůli Battlefield 3 a Modern Warfare 3 se budou upgradovat PC
zdroj: tisková zpráva

Kvůli Battlefield 3 a Modern Warfare 3 se budou upgradovat PC

18. 10. 2011 10:10 | Téma | autor: levis |

Nejočekávanější střílečky letošního podzimu, Battlefield 3 a Modern Warfare 3, by mohly zvednout laťku průměrné hardwarové sestavy. Alespoň v to věří analytik Ted Pollak z firmy Jon Peedie Research, podle něhož vydání obou her posílí prodeje konzolí X360 a PS3 a hlavně zapříčiní upgrady PC v ceně miliard dolarů. Což už dnes vskutku není obvyklé.

"Půjde o první hry, které budou mít od dob prvního dílu Crysis tak silný dopad na prodej PC hardwaru," domnívá se Pollak. Osobně si tipuje, že hardcore multiplayeroví hráči se odvrátí od série Call of Duty v důsledku její "konzolovatosti" a dají přednost Battlefield 3. Opačně to vidí analytik Michael Pachter, podle kterého dnes 80% fanoušků Call of Duty tvoří právě hráči multiplayeru. Ti prý přesně vědí, co od dalšího dílu své série čekat, a proto jí zůstanou věrní i nadále.

"Za každého hráče, který od Call of Duty uteče k Battlefieldu, přijde odpovídající náhrada z druhého tábora, a počty se v zásadě nezmění," tvrdí Pachter.

Oba se ještě s analytikem Johnem Taylorem z firmy Arcadia Research shodují na tom, že Battlefield 3 a Modern Warfare 3 v prodejích absolutně převálcují cokoliv dalšího z letošního podzimu, snad s výjimkou Skyrimu, Batman: Arkham City a možná Assassin's Creed Revelations.

Otázka do diskuse - přinutí některá z těchto her také vás, abyste upgradovali svá PC?

Nejnovější články