Nejlepší indie hrou roku podle čtenářů IndieDB je Space Engineers

30. 12. 2015 15:49 | Téma | autor: Adam Homola |

Vyhlášení nej (lepších, zajímavějších, blbějších) her letošního roku redakcí Games.cz je na spadnutí, ale ještě před tím se můžete podívat na několik žebříčků nejlepších nezávislých her a modifikací podle redakcí specializovaných webů ModDB a IndieDB a hlavně jejich početného čtenářstva. Než se do podrobných výsledků začtete, tak vás musíme upozornit na příjemnou skutečnost, že nejlepší indie hrou roku se podle komunity stal projekt Space Engineers od pražského studia Keen Software, což je samozřejmě obrovský úspěch!

Komunita IndieDB se na výběru nejlepší indie hry podílela počtem 119 373 hlasů a Space Engineers od Keen Software House ocenila snad právě díky nedávno vydanému updatu s planetami, které výrazně zamáchaly hratelností a herními možnostmi - v dobrém slova smyslu.

Žebříček nejlepších indie her podle 119 373 hlasů komunity IndieDB je následující:

10. Undertale
9. ARK: Survival Evolved
8. Verdun
7. Prison Architect
6. SOMA
5. Rocket League
4. Besiege
3. Black Mesa
2. Squad
1. Space Engineers

O nejlepší modifikaci tohoto roku rozhodovalo celkem 120 640 hlasů komunity weby ModDB, podle kterých si první místo zaslouží Edain Mod pro už téměř deset let starou strategii s krásně dlouhým názvem The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king. Mod do hry přidává nové frakce Lothlorien a Rohan, nové jednotky, hrdiny a posouvá vizuální styl hry blíže filmům.

Žebříček nejlepších modů podle 120 640 hlasů komunity ModDB je následující:

10. Portal Stories: Mel (Portal 2)
9. S.T.A.L.K.E.R: Call of Chernobyl (S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat)
8. Fallout: Project Brazil (Fallout: New Vegas)
7. Thrawn's Revenge: Imperial Civil War (Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption)
6. Warsword Conquest (Mount & Blade: Warband)
5. A Clash of Kings (Mount & Blade: Warband)
4. Ultimate Apocalypse Mod (Dawn of War)
3. Mental Omega (Command & Conquer: Red Alert 2: Yuri's Revenge)
2. Rise of the Reds (Command & Conquer: Generals - Zero Hour)
1. Edain Mod (The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king)

Vedle komunitního hlasování zveřejňuje IndieDB i redakční žebříček nejlepších indie her roku. V něm na prvním místě trůní Prison Architect, na druhém je horor SOMA a na třetím hackeřina Hacknet. Vedle samotné "nejlepší indie hry" má IndieDB i několik dalších kategorií, ve kterých redakce vyhlašuje nejlepší early access, nejlepší multiplayer, singleplayer, inovace, použití virtuální reality a několik dalších kategorií. Na všechny se můžete podívat tady.

Redakční výběr nejlepších modifikací nabízí i ModDB a kraluje vněm Star Wars - Bear Force II, tedy sci-fi mod pro Mount & Blade: Warband. Na druhém místě je mod do Half-Life 2 s názvem Silent Hill: Alchemilla a bronzovou medaili si odnáší mod Mental Omega APYR pro Command & Conquer: Red Alert 2: Yuri's Revenge.

Redakce obou webů nechaly hráče volit i nejlepší nadcházející nezávislé hry a mody, a výsledky jsou následující:

Nejlepší chystané mody podle 130 000 hlasů komunity ModDB jsou:

5. Dawn of the Reapers (Sins of a Solar Empire: Rebellion)
4. Gunslinger Mod (S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat)
3. Ray of Hope (S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat)
2. Star Wars: Interregnum (Sins of a Solar Empire: Rebellion)
1. Total War: Rise of Mordor (Total War: Attila)

Mezi nejlepší chystané indie hry podle 120 000 hlasů komunity webu IndieDB jsou tyto, a opět mezi nimi najdeme jeden český kousek, tentokrát na pátém místě:

6. Labyrinth
5. Planet Nomads
4. Awakening of Heroes
3. FNaF World
2. War of Rights
1. The Universim

Více českých her najdete v žebříčku TOP 100 indie her, ale je fajn vidět, že se alespoň dvě z nich probojovaly i mezi ty nejlepší podle hráčů. O vaše nejlepší mody a indie hry letošního roku se můžete podělit v diskuzi pod článkem, nebo chvíli počkat a sdělit nám své favority v čtenářském hlasování, které na Games.cz za nedlouho spustíme.

Nejnovější články