Plán na oživení Homeworldu krachl, značku někdo koupil
zdroj: tisková zpráva

Plán na oživení Homeworldu krachl, značku někdo koupil

19. 4. 2013 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Pamatujete ještě na sympatickou snahu studia teamPixel, které chtělo na portálu Indiegogo a později i na Kickstarteru vybrat peníze na Homerworld? Jejich cílem bylo vybrat několik desítek tisíc dolarů s tím, že minimálně by se předchozí hry vydaly na Steamu a GOGu, udělal by se remake, mobilní verze a kdyby se vybralo dost peněz, tak i plnohodnotný Homeworld 3. Na Indiegogo se toho moc nevybralo, ale na Kickstarteru vybrali 58 tisíc dolarů. Cíl byl 50 tisíc. Bohužel se tenhle úspěšný Kickstarter musí zrušit, protože značku Homeworld koupil někdo jiný.

Homeworld byl už nějakou dobu na prodej poté, co THQ vyhlásilo bankrot. V první aukci o značku nebyl žádný zájem a tak se objevili fanoušci z teamPixel s úmyslem sérii oživit. Jenže ani těch 58 tisíc nestačilo a někdo teamPixel v aukci přeplatil. “Homeworld se z bankrotu THQ nakonec zachránil a našel si nový domov, avšak ten není u nás. Aukce pro Homeworld skončila 15. dubna 2013 a i když jsme se stali kvalifikovaným žadatelem, neměli jsme dostatek peněz, abychom mohli v aukci uspět, napsali v aktualizaci na Kickstarteru teamPixel.

Kdo Homeworld koupil se zatím neví. Oznámení by mohlo přijít někdy v půlce května, kdy se má celý obchod dokončit. Vývojářům z teamPixel teď nezbývá nic jiného, než všechny vybrané příspěvky zase vrátit. Všemu ještě ale není konec, protože i přes neúspěch v aukci budou teamPixel pořád dělat vesmírnou RTS hru, která má být notně inspirovaná Homeworldem. Takže ať už s Homeworldem udělá nový majitel něco pěkného a vyprodukuje plnohodnotnou a pořádnou strategii, nebo bude dělat sociální hry pro Facebook, minimálně tu budeme mít vesmírnou RTS od teamPixel.

Tvůrci si navíc připravili takové malé poděkování pro všechny, kdo na Kickstarteru nebo Indiegogo na oživení Homeworldu přispěli - v jejich připravované RTS budou mít všichni backeři, bez ohledu na výši příspěvku, speciální poděkování v Credits. Teď nezbývá než čekat na oznámení kdo vlastně Homeworld koupil a jaké má se značkou plány. Určitě za to nový majitel nedal destíky či stovky tisíc dolarů jen proto, aby mu to leželo v koutě a nějaké hry se jistě časem dočkáme.

Nejnovější články