Pravidla setkání s draky v Elder Scrolls V: Skyrim
zdroj: tisková zpráva

Pravidla setkání s draky v Elder Scrolls V: Skyrim

29. 10. 2011 15:34 | Téma | autor: Petr Poláček |

Leccos o setkání s draky ve Skyrimu naznačil Lukáš v posledním Klubu rváčů, kde ventiloval své bezprostřední zážitky z hraní, zbytek dovysvětluje Todd Howard z Bethesdy. V zásadě se to má s draky ve hře následovně. Když se vykašlete na hlavní příběhovou linku, tak se můžete s draky rozloučit, protože jsou vázaní na příběh. Tento přístup má ovšem své nuance.

„V hlavním questu musíte udělat alespoň prvních pár krůčků, de facto to nejzákladnější, aby se vám draci začali objevovat, protože jejich výskyt je spjat s příběhem,“ vysvětluje Howard a dodává: „Od té chvíle už pak platí, že čím více do příběhu zabřednete, tím více draků potkáte. Je ale těžko vyčíslit, kolik jich bude. Objevují se totiž jednou za čas tak, aby vás to neotravovalo, a pořád jste z toho měli pocit, že takové setkání je výjimečný zážitek.“

Kdy se s draky setkáte a jak často to bude, pro to si tvůrci stvořili systém. Jak říká Howard, je v tom jistý díl náhody, takže se nedá říci, že to bude jednou za hodinu, dvakrát za hodinu, jednou za pět hodin atd., však chápete.

Jak již bylo řečeno, pokud se na hlavní příběh vykašlete úplně od samotného začátku (což je vaše věc), můžete na draky zapomenout. Jinak ale každé setkání s drakem zásadně ovlivní to, co v dané chvíli děláte. Budete muset přerušit aktuální činnost a prostě s drakem bojovat nebo vzít nohy na ramena a pelášit pryč. Proto vývojáři, dle Howarda, strávili spoustu času úpravami celého systému, aby se drak vyskytl ve chvíli, kdy to bude z herního hlediska zajímavé a dávalo to smysl. A už brzy si budeme všichni moci ověřit, co je na tom pravdy. Hra vychází 11. listopadu, všechno o ní máte jako na talíři v našem speciálu.

Nejnovější články