„Psychonauts 2 jsou pořád daleko“, říká Schafer
zdroj: tisková zpráva

„Psychonauts 2 jsou pořád daleko“, říká Schafer

15. 2. 2012 14:16 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud něco v posledním týdnu zahýbalo herním byznysem, byl to úspěch Tima Schafera s financováním svého projektu skrze Kickstarter.

Okamžitě tak nastaly spekulace ohledně toho, jestli Schafer nevyužije ten samý systém u financování vysněných Psychonauts 2. Jenže na to by podle Schafera nestačil ani Kickstarter.


Zatímco na chystanou adventuru se vybralo 1,8 milionu dolarů, vývoj Psychonauts stál 13 milionů – a to je pořádný rozdíl. I proto Schafer nepropadá nějakému entuziasmu. Překvapivá nabídka pak přišla ze strany Markuse 'Notche' Perssona, který na Twitteru poznamenal, že by takovou sumu do Psychonauts 2 vložil.

Pro Schafera to bylo poměrně překvapivé. „Bylo to, jako kdyby mě někdo požádal o ruku na baseballovém zápase skrz jumbotron“, vysvětluje. „Jenže tyhle věci zaberou čas, než je naplánujete, takže prosím, nečekejte v brzké době nějaké oznámení Psychonauts 2“. Takže ne, ani přes možnosti Kickstarteru ani přes ochotu Perssona participovat, nehodlá Schafer spouštět nějaké bezhlavé dobrodružství. Sám totiž ví, že jedna věc je hru vydat a druhá zajistit, že se vám také něco vrátí. A tak momentálně se svou společností Double Fine raději postupuje po malých krůčcích.

Nejnovější články