S vlkodlaky v Elder Scrolls V: Skyrim to vypadá čím dál tím lépe
zdroj: tisková zpráva

S vlkodlaky v Elder Scrolls V: Skyrim to vypadá čím dál tím lépe

7. 11. 2011 14:06 | Téma | autor: Petr Poláček |

Budou ve Skyrimu vlkodlaci? Rozsekne se to už brzy. The Elder Scrolls V: Skyrim vychází již tento pátek a dá se čekat, že banda náruživých fanoušků ke hře zasedne, bude hrát dnem i nocí a brzy bude schopna odpovědět na řadu palčivých otázek. Doposud totiž Bethesda ohledně vlkodlaků hrála hloupého Honzu a jejich existenci nepopřela, ale ani nepotvrdila. To značí, že ve hře lykantropové budou, ale když není jistota, není nic. Tentokrát se ale přeci jenom zdá, že už je jisto. Kolegové z GameSpy totiž upozornili na dvojici (nyní již Bethesdou stažených, protože evidentně pocházely z hraní uniklé X360 verze a byly streamovány veřejnosti skrze Ustream) videí, na nichž byli vlkodlaci ve Skyrimu vidět takříkajíc v akci: na jednom z nich se do vlkodlaka hráč převtěloval v rámci questu, na druhém v kůži této roztomilé bestie páchal pořádnou neplechu.

Těžko říci, proč je přítomnost vlkodlaků ve Skyrimu tak propíraná, utajovaná a žádaná. Snad to má co dočinění s vynikajícím TES III datadiskem Bloodmoon, kde hráli vlkodlaci významnou roli a hra za jednoho z nich byla parádní zážitek, který spoustě fanoušků utkvěl nadosmrti v paměti. Potenciální přítomnost vlkodlaků ve Skyrimu by navíc byla z geografického hlediska docela logická. Nějaký ten exemplář se sice vyskytuje prakticky v každé provincii Tamrielu, ale vlkodlaci původně pochází z horských oblastí malého ostrůvku Solstheim (dějiště zmíněného datadisku Bloodmoon), který leží východně od Skyrimu. Vlkodlaci to mají do dějiště TES V, coby kamenem dohodil. A to by bylo, aby se nějak nezapojili do událostí v rámci hlavní i vedlejších příběhových linek.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nedá se čekat, že Bethesda přítomnost vlkodlaků oficiální potvrdí ještě před vydáním, nedávalo by to smysl, když to tak dlouho vývojáři nechtěli potvrdit ani vyvrátit. Rozhodně bych si ale vsadil, že ve hře budou, teď už ano. Jednak na konto výše uvedených náznaků (důkazů), ale i proto, že když byl Lukáš nedávno v Londýně hrát Skyrim, viděl ve hře něco, o čem slíbil, že to nikomu neprozradí. Neřekl to ani mě, ale myslím si, že to byli právě vlkodlaci. Ale co, stejně budu usilovat o to, aby se ze mě ve Skyrimu stal upír, protože spojení seveřan (viking)-upír je až moc divné na to, abych to nevyzkoušel.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

 

Nejnovější články