Shrnutí německých recenzí Risen
zdroj: tisková zpráva

Shrnutí německých recenzí Risen

5. 10. 2009 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zahraniční recenzenti se shodli na vysokém hodnocení nad 85%, ale bezchybná prý hra není.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na světě jsou první dvě recenze velmi očekávaného RPGčka Risen od tvůrců série Gothic, tedy Piranha Bytes. Pojďme se na ně podívat zblízka. Německý magazín Gamestar hru ohodnotil na 87%, přičemž zvážil i její jednotlivé stránky: na grafice ocenil detailní grafiku i světelné efekty, naopak se mu nelíbila neobratná animace obličejů postav nebo občas trochu rozbředlé textury. Co do rozsahu herního světa nebo ozvučení hra prý nemá chyby, autorům se měl povést i postupný vývoj hrdiny.

Naopak by prý Risen mohlo obsahovat víc napovědy nebo lépe rozlišit jednotlivé herní frakce. Závěrem redaktor časopisu dodal, že u Gothicu 3 strávil něco přes sto hodin (včetně restartů) a že u Risen už teď tuší, že ho pohltí úplně stejně.

O jeden bodík méně, 86%, hře udělil magazín PC Games. Podle něj mohl být herní svět trochu rozsáhlejší a děj jednotlivých frakcí se s blížícím koncem hry nemusel tolik podobat. Také bojový systém se prý příliš zaměřuje na výdrž hráče. A navíc v posledních dvou aktech hra trochu ztrácí šťávy - oproti razantnímu a nadupanému úvodu je to poněkud tristní, tvrdí redaktor.

I on ale na závěr sáhne po srovnání s Gothicem 3 a označuje Risen za "celkově povedené RPGčko". Lehké startovní obtíže, které vás třeba nechají na začátku hry stát v dešti, aniž byste tušili, proč že máte zachraňovat svět, se rychle rozptýlí a hra vás brzy začne motivovat. Bídné postavy z jejího fantasy světa vás prý vybídnou k tomu, abyste se do něj víc ponořili a začali mezi jednotlivými charaktery hledat vztahy. "Tenhle titul je přesně tím, co fandové Gothica očekávají," tvrdí recenzent v závěru.

A mimochodem, pokud už patříte mezi šťastné majitele hry, vězte, že na světě jsou první cheaty a příkazy do konzole. Risen pro PC má u nás kvůli lokalizaci zpoždění, verze pro Xbox 360 už je ale skladem i v českých obchodech - více v připravované recenzi a našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Kde vězí české verze Risen a Fallout kompilace?  [2.10.2009 23:23 - jd]
Demo Risen je tady  [1.10.2009 19:19 - jd]
Exkluzivní screenshoty z Risen  [28.8.2009 17:17 - jd]

zdroj: Risen.cz

levis

Nejnovější články