Sníží Nintendo opět cenu GameCube?
zdroj: tisková zpráva

Sníží Nintendo opět cenu GameCube?

6. 8. 2003 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V herním světě se začínají šířit spekulace o možném dalším snížení ceny GameCube od Nintenda, a to v důsledku nepříliš příznivých prodejních výsledků konzole, které firma ohlásila ve zprávě před dvěma dny.

news zdroj: tisková zpráva Podle analytika skupiny UBS Warburg se snížení ceny GameCube očekává nejdéle v září, a to na $99. Ani konkurenční Playstation2 a Xbox by však neměly udržet stávající cenu příliš dlouho, ta nová spadne někam k $149, a to zřejmě ještě rovněž koncem září. GameCube by ale měla tentokrát netradičně se snižováním začít - možná ještě dříve, než si všichni myslí.

Nintendo sice za první čtvrtletí svého finančního roku vydělalo téměř 95 milionů dolarů, ovšem především díky velkému odbytu svých handheldů, zejména GameBoy Advance SP. Oproti stejnému období loňského roku jsou příjmy firmy srovnatelené, resp. o cca 5% větší, tudíž celkové výsledky Ninetnda se nedají považovat za špatné. Jen pro srovnání se ale za toto čtvrtletí prodalo pouhých 80 000 GameCube, zatímco GameBoyů odešlo téměř tři a čtvrt milionu. Pokud bude tedy firma chtít do konce finančního roku 2003 prodat oněch naplánovaných 6 milionů GameCube, musí ve své prodejní politice učinit radikální změnu. Snížení cen by mohlo být tou nejjednodušší.

zdroj: HomeLan, Yahoo

kate

Nejnovější články