Zakázaná televizní reklama na Hitman 2
zdroj: tisková zpráva

Zakázaná televizní reklama na Hitman 2

13. 10. 2002 0:01 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

I negativní reklama je reklama.

Tímto stylem vedou kampaň vydavatelé novinky Hitman 2: Silent Assassin z Eidosu už dlouho, stačí vzpomenout na kontroverzní reklamní plakát z července, který vyobrazoval zarámované následky headshotu na dlaždičkách na zdi. Nyní si pozornost médií získala další podobná kauza, která se pro změnu týká reklamního TV spotu na tuto hru. Ten měl propagovat pokračování simulace nájemného vraha v amerických televizích, ale nakonec z toho sešlo, protože ho řada hlavních stanic odmítla vysílat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Zástupcům například MTV, Comedy Central, ABC Sports nebo Sci-fi se prý nelíbilo, že reklama obsahuje příliš násilností a sexuálního obsahu, takže Eidos byl donucen vytvořit klip úplně nový. Ten už většina televizních stanic odsouhlasila jako nezávadný pro zařazení do vysílání a radost nakonec mají všichni. Mediální magnáti si sami sobě dokázali, že stále ještě mohou určovat podmínky ohledně náplně reklamních spotů, a naopak Hitman 2 získal v zámoří velkou publicitu. Ta ho podle neoficiálních výsledků katapultovala na vrchol žebříčku nejprodávanějších her za minulý týden v mamutích obchodních řetězcích Electronic Boutique a GameStop, čímž de facto dobyl Ameriku a šéfové Eidosu mohou začít oslavovat nebo plánovat další díl, který už byl nepřímo potvrzen v tomto rozhovoru na Gaming Horizon.

Osobně si myslím, že tento humbuk je zbytečně nafouknutý, protože pokud se podíváte na původní televizní reklamu (1 MB, DivX), nic tak strašného, co by vzbuzovalo veřejné pohoršení, tam určitě nenajdete. Nový třicetisekundový spot, který si od nás rovněž můžete stáhnout (1 MB, DivX), je až na hudbu a pár záběrů do nevěstince podobný a procentuálně tam je střílení nebo zabíjení sniperkou úplně stejně. Na druhou stranu, i bez této kampaně je nutné přiznat samotné hře nesporné kvality, o nichž se podrobně dočtete v naší brzké recenzi Hitmana 2, odkud pochází následující ukázka:
    Představte si, že máte za úkol zabít dvě osoby, které se setkají v parku se čtyřmi vchodovými branami, všechny chráněné dvojicí vojáků s AK47. Jakmile byste vyvolali přestřelku, cíle zdrhnou a nejspíš vás ještě předtím stihne někdo připravit o život. Přesto i tímto způsobem jde misi dojet, když si pro invazi vyberete pravý moment. Můžete uškrtit řidiče limuzíny, který si zrovna šel odskočit, převléci se do jeho šatů a bez vyvolání zbytečné pozornosti na vůz oběti připevnit bombu. Nebo vám koluje v žilách krev snipera a raději byste z kostelní věže zlikvidovali oba cíle na dálku, nejlépe jedinou přesně mířenou střelou, která pošle do říše mrtvých vše, co jí stojí v cestě? Volba je jenom na vás... [pokračování v recenzi]
Obrázek zdroj: tisková zpráva Hitman 2 se může pochlubit také povedeným hudebním doprovodem, na němž se podílel mimojiné budapešťský symfonický orchestr. Soundtrack vyjde samostatně na CD až koncem října, ale už dnes si můžete poslechnout devět třicetisekundových preview ve formátu MP3 (celkem 3,5 MB) - detaily a možnost objednávky za 15 dolarů najdete na webu LynneMusic Production.
zdroj: Gamespydaily

Nejnovější články