The Banner Saga 2

The Banner Saga 2

Články

Fight Club #388: Koření musí proudit!

Zatímco Adam s Šárkou si užívali herní nirvány (a možná i pracovního očistce) v Kolíně nad Rýnem, na Gamescomu, my jsme usedli v klubovně Fight Clubu ve složení Lukáš Grygar, Václav Pecháček, Jirka Svák a Aleš Smutný. Ten měl dvě hlavní témata. Podívali jsme se samozřejmě na novinky a zajímavosti z Gamescomu, ale také si zrekapitulovali sérii Banner Saga, kterou každý z nás hrál či hraje.

Banner Sagu 2 rozšířil Survival mód, který připomíná strategickou „Hordu“

Ačkoliv velká část kouzla povedené (viz naší recenzi) tahové strategie The Banner Saga 2 vychází ze světa, postav a rozhodnutí, jež činíte na své dlouhé cestě, neodmyslitelnou složkou jsou i tahové souboje na mapě poseté čtverci. Právě na tahových bitvách stojí a padá nový Survival mód, který háže za hlavu veškeré RPG prvky a soustředí se na vaší schopnost zvolit si správnou družinu, správně taktizovat a díky tomu přežít sérii čtyřiceti stále náročnějších bitev.

Nový díl herního pořadu Games TV cestuje s karavanou z The Banner Saga 2

Máte rádi severské ságy plné Vikingů, valkýr a soupeřících bohů? Pokračování strategie The Banner Saga přináší další porci skandinávskou mytologií inspirované epiky. Spolu s ním vám nový díl herního pořadu Games TV představí i africké pokračování strategie Democracy nebo kultovní "textovku" Fallen London.

Vikinská tahovka The Banner Saga 2 je podle traileru pořád stejně hezká

Stejná jako jednička. Tak by se dala, alespoň z nového videa, charakterizovat The Banner Saga 2, která 19. dubna vyjde na PC a Mac a v létě i na konzole. Stále stejně krásná grafika, stále stejný pohled na putování karavany, stále stejný styl animací v oku lahodící stylizaci. A v boji stále stejný systém zbroje a životů, čtvercové pole, po němž se pohybujete v rámci taktických tahových bitev.

PC verze tahového RPG The Banner Saga 2 vyjde 19. dubna

Exkurze studia Stoic do žánru RPG říznutých tahovou strategií v podobě The Banner Saga se dočká pokračování dříve než mohli fanoušci doufat. The Banner Saga 2 totiž vyjde na PC už 19. dubna. Původně sice byla hra plánovaná už na minulý rok, ale vzhledem k tomu, že vývojáři poměrně zarputile mlčeli a oficiální stránky pustly zmínkami o druhém dílu, málokdo čekal, že vydání je necelý měsíc vzdálené.

Banner Saga 2 vyjde až příští rok, ale konzolové verze jedničky už jsou za rohem

S vydáním vikinského RPG The Banner Saga 2 se původně počítalo ještě letos, nakonec ale vyjde až v prvních měsících roku příštího. Potvrdil to zástupce vydavatele Versus Evil, nejprve pro britský Eurogamer, ale informaci už lze najít i na webu firmy. Hráči mohli vidět pokračování taktického tahového RPGčka v pohybu na PAXu a Gamescomu, ale vývojáři stejně potřebují pár měsíců vývoje navíc, aby mohli nabídnout hru, za kterou se nebudou stydět.

Bleskovky

  • 29. 6. 2016 - Oficiálně: Členové Xbox Live Gold programu obdrží v červenci 2016 zdarma The Banner Saga 2 (XOne), Tumblestone (XOne), Rainbow Six: Vegas 2 (X360, XOne) a Tron: Evolution (X360, XOne).

  • 28. 6. 2016 - Neoficiálně: Členové Xbox Live Gold programu obdrží v červenci 2016 zdarma Banner Saga 2 (XOne), Rainbow Six: Vegas 2 (X360, XOne) a Warriors Orochi 3 (XOne).

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
20. dubna 2016
Recenze