Akční RPG The Surge má být sci-fi verzí Dark Souls s exo-suity a craftingem
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG The Surge má být sci-fi verzí Dark Souls s exo-suity a craftingem

17. 8. 2016 18:10 | Video | autor: Adam Homola |

Nové záběry z hraní akčního RPG The Surge nabízí necelou čtvrthodinku souvislého hraní i s komentářem od vývojářů. Tvůrci ze studia Deck13 na Gamescomu prezentují malou část jinak velké hry, ve které se v roli relativně obyčejného pracovníka továrny postavíte v exo-suitu proti svým bývalým kolegům a strojům.

Vývojáři popisují The Surge jako hardcore akční RPG s craftováním, exo-suitem a implantáty, díky nimž se můžete specializovat do libovolného herního stylu. Hratelnost ne náhodou připomíná Dark Souls, ostatně vývojáři mají na svědomí jeho zábavný klon Lords Of The Fallen.

Proto i v The Surge jsou souboje na blízko založené na stamině, kterou si musíte pořád bedlivě hlídat. Jinak se vám může stát, že nedokončíte kombo, útok nebo se nebudete schopní ani efektivně bránit.

Namísto lehkých či těžkých útoků zde najdete možnost sekat horizontálně, vertikálně či se zaměřit na libovolnou část těla, a tu od jeho zbytku oddělit. To souvisí i s lootováním padlých nepřátel, které tu funguje trochu jinak. Pokud si uděláte zálusk třeba pěknou helmu, musíte nepříteli nejdřív oddělit hlavu od zbytku těla.

zdroj: Archiv

Velkou část hry tvoří prozkoumávání prostředí, kdy jsou úrovně stavěny pro „opětovné použití“ - můžete se do nich vracet a díky novým schopnostem se pak dostanete do oblastí a částí, které vám byly dříve nepřístupné. Užijete si však i craftování a s ním spojeného nacházení modráků.

Zajímavě zní také touha vývojářů nechat hráči co nejvíce svobody a nebrat mu tak ovládání postavy z rukou, pokud to není nezbytně nutné. Během většiny filmečků se tak můžete po scéně volně pohybovat, bojovat nebo klidně jen tak stát a koukat. U důležitějších scén vám už vezmou vývojáři ovládání, ale budete moct hýbat s kamerou, nebo naopak pomocí kamery ukáží například bosse, ale i to lze přeskočit a začít hned hrát.

The Surge vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One příští rok.

Nejnovější články