Assassin's Creed se ohlíží za svou historií a představuje Darwina s Dickensem
zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed se ohlíží za svou historií a představuje Darwina s Dickensem

26. 8. 2015 10:29 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hned dvě videa týkající se značky Assassin's Creed vydal Ubisoft. Dovolím si říci, že důležitější z nich je to první, které začíná celou sérii videí, jež budou ohlédnutím se za celou sérií. Logicky začíná s prvním dílem a Altairem a velmi trefně vypichuje prvky, jež byly v roce 2007 inovativní až revoluční.

Nejdůležitějším z nich je volný pohyb po otevřené mapě. Na ten mnozí kritici, kteří se snaží umenšit vliv prvního dílu zapomínají. Nicméně plynulost freerunu a šplhání byla v době vydání jedničky zcela unikátní a předvedla něco, co ve hrách doposud nemělo obdoby. Místo pohybu po několika velmi zřetelně předdefinovaných bodech nabídla hra zcela intuitivní a funkční šplh, který de facto definoval proměnu žánru.

Stejně tak boj, který byl mimochodem mnohem náročnější, než u Altairových následovníků, měl velmi výrazný vliv na vývoj akce z pohledu třetí osoby. Škoda jen, že se po čase tolik zjednodušil, stejně jako freerun a ačkoliv obé působí i dnes podobně přirozeně či intuitivně z hlediska ovládání, pamětníci možná zažehrají, že dřív se na boj i běh trochu více nadřeli aniž byměli pocit, že jim systém háže klacky pod nohy. Ale na to dojde u budoucích videí týkajících se dalších her.

zdroj: Archiv

Druhé video se už týká blížící se Assassin's Creed Syndicate. Jde o bonusové mise, které dostanete za předobjednávku. Ubisoft v nich podtrhuje stále sílící snahu udělat z Assassin's Creedu jakési dobové muzeum, v němž ukáží všechny ikonické historické postavy oné doby a místa. Což by fungovalo, kdyby občas nebyla jejich implementace spíše násilná a hlavně kdyby tato oživlá muzea nevycházela každoročně, což poněkud umenšuje těšení se na ně.

Tentokrát přišla řada na Charlese Dickense a Charlese Darwina. Jsem celkem zvědavý, jak je scénář naroubuje ke dvojici gangsterů, kteří jsou hlavními hrdiny nového dílu. Na druhou stranu, mytologická zápletka s Templáři a Asasíny dovolí spoustu konspiračních čachru. Syndicate vyjde 23. října na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články