BasketBelle bude krásná basketbalová plošinovka
zdroj: tisková zpráva

BasketBelle bude krásná basketbalová plošinovka

30. 7. 2011 11:18 | Video | autor: Marek Král |

Někteří samotáři mají to štěstí, že umí nejen malovat, ale i skládat hudbu. Michael ‚OneMrBean‘ Molinari má ke všemu ještě dar, že umí dělat hry, které si sám vymyslí, stvoří a dokončí (!), což je mezi tvůrci obecně bráno za mocné slovo. Když jste někdo jako Molinari, tak vás to štěstí hladí ze všech stran – jednou zmínka v Jay is Games, podruhé ve francouzských Libération, potřetí pak v knize 250 Indie Games You Must Play, z čehož by si snad každý nezávislý vývojář cvrnknul do kostkovaných kalhot.

Michael Molinari má za sebou pár zdařilých her, do kterých vtiskl svůj osobitý rukopis: How My Grandfather Won The War; [Together], která se dostala na stránky 250 Indie Games You Must Play; …But That Was [Yesterday], která má podle kamaráda zvukovou stopu jak Bowieho Space Oddity; The End of Us. Všechny tituly si můžete zahrát na oficiálních stránkách. Aby toho nebylo málo, přihodím několik odkazů na Twitter, blog na Gamasutře a deviantART profil. ‚OneMrBean‘ však chystá něco nového. Co to bude? Basketbalová plošinovka BasketBelle!

S BasketBelle se Molinari hlásí na letošní IndieCade, a přesto, že je v rané fázi vývoje (verze obsahuje něco málo přes 10 % toho, co bude v hotové hře), vypadá neskutečně. Opět se můžeme připravit na podomácku vyrobenou ‚kartónovou grafiku‘ a hnací sílu zvukové stopy. Na žánrové spojení košíková-plošinovka se dnes taky moc nehraje, navíc hra vypráví příběh rozplétaný mlhavými vzpomínkami, které si bude hlavní představitel hry postupně vybavovat. I tady platí úsloví, že obraz řekne víc než tisíc slov. Tak se na ten obraz podívejte.

zdroj: Archiv

Nejnovější články