Dvojice videí z Mafia III přetéká dobovou atmosférou a motivem zaslepené pomsty
zdroj: tisková zpráva

Dvojice videí z Mafia III přetéká dobovou atmosférou a motivem zaslepené pomsty

13. 6. 2016 14:55 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hlavní trumf Mafie III je ve hrách netradiční dobové zasazení a nová upoutávka na hru jej využívá každým coulem. Hra se odehrává v roce 1968 v New Bordeaux, místní verzi New Orleans, Amerikou zmítá nespokojenost s válkou ve Vietnamu i stále přetrvávající rasovou segregací. Kratší video tohle všechno postihne, ukáže se i Ku Klux Klan, dobová hudba, unikátní styl New Orleans, kde se mísí hned několik kultur a samozřejmě i motiv Lincolnovy pomsty. Ale teprve druhé video, dvacetiminutové demo, ukáže, že Lincoln není nějaký ušlechtilý mstitel bez bázně a hany, ale spíše kráčející zkáza, která je v konečném důsledku možná škodlivější, než jsou ti, po kterých jde – italská mafie Sala Marcana.

„Když se Lincoln Clay rozhodl jít po krku mafii, způsobil městu víc škody, než všechny války a hurikány dohromady.“ Ačkoliv tvůrci zdůrazňují, že každou misi půjde řešit mnoha způsoby, z dema je jasné, že tak či tak Lincoln způsobí obrovské škody a rozhodně se s ničím nepáře. Možná se ke svému cíli nenápadně připlíží, ale stejně mu vystřelí mozek z hlavy, případně provede jinou nemilou věc, protože Mafia III je pořád příběhově lineární, byť se může radikálně měnit v tom, kdo z vašich spolupracovníků přežije.

Popravdě řečeno, pokud si chcete nechat všechna překvapení až na hru, přestaňte video sledovat v deváté minutě. Následuje totiž plnění jedné z klíčových příběhových misí včetně jejího vyvrcholení. Takže, zdůrazňuji, pokud nechcete mít vyzrazený konec jednoho z nepřátel, stejně jako to, jak může vypadat situace, kdy se jeden z vašich parťáků obrátí proti vám, po deváté minutě už raději video vypněte.

zdroj: Archiv

Na traileru i demu se líbí dvě věci. První je samozřejmě atmosféra, kterou má hra skvělou. New Bordeaux z ukázaných záběrů disponuje unikátním stylem, který se do hry tvůrcům z Hangar 13 daří přenést z reálného New Orleans té doby. Druhá věc, která je sympatická je to, jak je sám Lincoln nepříliš sympatický. Je zjevné, že je zaslepený myšlenkou na pomstu a nebojí se jít přes mrtvoly, klidně i partnerů, kteří jsou na něj po právu naštvaní proto, že jim nedává dostatečný podíl z dobytých území.

Tak trochu čekám, vzhledem k tomu, že obě videa pracují s motivem retrospektivy, kdy události ve městě vyšetřuje FBI, že se Lincoln nakonec definitivně utrhne z řetězu a jeho cesta za pomstou na Salu Marcanovi z něj udělá záporáka v Marcanově stylu. Ostatně už finále videa, kde je vidět mise, v níž jdete zabít jednoho ze svých tří spojenců, působí drsně a Lincoln působí jako fanatický křižák pomsty.

Vážně se začínám na Mafii III těšit, protože by mohla nabídnout svěží vánek do žánru, který momentálně víc, než další vedlejší činnosti a drobné bonusy v rámci hratelnosti, potřebuje dobré hlavní i vedlejší postavy, vhodně napsaný příběh a trochu něčeho unikátního, což by v tomto případě mohlo zajistit dobové umístění. Zda se tak skutečně stane poznáte 7. října, kdy vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články