Horor Call of Cthulhu se připomíná správně okultním trailerem
zdroj: tisková zpráva

Horor Call of Cthulhu se připomíná správně okultním trailerem

19. 1. 2017 15:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Cthulhu má v rámci hororu své výsostné postavení, které si snadno ubrání máchnutím jednoho ze svých chapadel. Chystaná stealth adventura s příměsí akce Call of Cthulhu vychází ze stejnojmenné stolní hry a poprvé se prezentuje záběry ze samotného hraní, byť proložené několika animačkami. Nu a pokud byste se snad báli, že se bát nebudete, nebojte se.

Co oceňuji, pokud samozřejmě trailer neklame tělem, je důraz na detektivní pojetí zápletky, která se teprve postupně mění v něco mnohem méně příjemného, než je obyčejná vražda či únos. Hlavní hrdina Edward Pierce je soukromý detektiv, který připlouvá na Darkwater Island nedaleko Bostonu vyšetřit smrt známé umělkyně a její rodiny.

To by ještě nebylo tak zvláštní, ale když pomineme celkově temné pojetí ostrova, který si libuje v nádechu zelené, začnou se objevovat znaky okultní činnosti. Těla mizí z márnice a nahrazují je jiná. Někdo se nehezkým způsobem vyřádil na velrybě vyvržené na břeh. A to nemluvím o tajemných sklepeních, pentagramech a stvořeních zasvěcených Jemu.

zdroj: Archiv

Cyanide Studios se od začátku zaklínali, že netvoří hru, která by stála na lekačkách a trailer samotný dává naději, že slovo dodrží – pokud jde soudit z tak krátké ukázky. Nicméně pocit nejistoty při zkoumání podzemí za svitu lucerny nebude mít k lekacím hororům tak daleko. Mnohem důležitější bude, aby tvůrci zvládli převést jeden z hlavních prvků celého Lovecraftova díla – šílenství. Uvidíme letos, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články