Hrdinka Nyx se umí v Quake Champions zneviditelnit a odrážet se od zdí
zdroj: tisková zpráva

Hrdinka Nyx se umí v Quake Champions zneviditelnit a odrážet se od zdí

10. 3. 2017 10:59 | Video | autor: Adam Homola |

Nedávno oznámená uzavřená beta Quake Champions se blíží a teď už víme, že její součástí bude i Nyx. Ta je jednou z prvních hrdinek které vývojáři ukázali hned při loňském představení hry a zároveň jde o úplně novou, v předchozích dílech neviděnou postavu. Nyx se nyní dočkala představení v rámci videa, které vám i představí její schopnosti. Každý hrdina má dvě: jednu aktivní a jednu pasivní. V případě Nyx to je Ghost Walk a Wall Jump. 

Ghost Walk je aktivní schopnost, kdy se Nyx přesune na krátkou dobu do jiné reality, což v praxi znamená zneviditelnění. Díky ní se můžete vyhnout útokům, přesunout se na jinou pozici a zaútočit na nepřítele z místa, odkud to nečeká. Navíc můžete svého soka zabít jen tím, že se znovuobjevíte přesně na jeho místa. Jednoduše se ve formě ducha přesunete na něj a při znovuobjevení se budete svědky krvavého rozprsknutí nepřítele na všechny strany.

zdroj: tisková zpráva

Během aktivace jste navíc imunní vůči jakémukoliv druhu a typu poškození, takže se nemusíte bát, že by vám jedna zbloudilá kulka překazila plány. V rámci Ghost Walku můžete používat i pasivní schopnost Nyx - Wall Jump. Ten je zde zpracovaný víceméně klasicky, prostě se dostanete na zeď. Díky Wall Jumpu může Nyx doskočit mnohem dál než jiní nepřátelé.

Nyx by měla podle vývojářů oslovit všechny hráče, kteří se raději přímým střetům vyhýbají a snaží se nepřátele zabít z úhlů, které ostatní nečekají a pak zase rychle zmizí. Jiní hrdinové budou šití na míru zase jiným stylům hraní a v nadcházejících týdnech bychom se o nich měli dozvědět všechny potřebné informace.

zdroj: tisková zpráva

Aktivní i pasivní schopnosti jsou pro multiplayer Quake, obzvláště v kontextu čistého Quake III: Arena obrovským zásahem do základního konceptu. I přesto mně osobně s každým dalším videem přijde, že jakkoliv se vývojáři snaží o inovaci a posun série někam dál, ono nekompromisně rychlé jádro a pocit třetího Quaka v Champions pořád zůstává. Jak to celé funguje pohromadě uvidíme už brzy, v rámci uzavřené bety.

Nejnovější články