Jak se vyrábí obléhání Kartága pro Total War: Rome II
zdroj: tisková zpráva

Jak se vyrábí obléhání Kartága pro Total War: Rome II

18. 12. 2012 15:09 | Video | autor: Petr Poláček |

Pokud nemáte Punské války najeté třeba jako Aleš, pak můžete (stejně jako já) tento vývojářský deníček k Total War: Rome II brát jako impuls k oživení informací, které jste pravděpodobně hned po příslušné písemce z dějepisu zahrabali kamsi hluboko do paměti. Při hraní Rome II se vám nabiflované informace budou stoprocentně hodit, zejména ty o soudobém válečnictví a bojůvkách Říma s Kartágem. Vývojáři z Creative Assembly se totiž snaží držet reality ať už jde o zpracování bojů, nebo o navrhování vzhledu Kartága.

zdroj: Archiv

Město, které bylo po dobití Scipionem Africanem mladším srovnáno se zemi a později znovu postaveno jako římské Gaiem Juliem Césarem, by mělo v Rome II alespoň přibližně odpovídat tomu, jak vypadalo v roce svého zániku. To znamená, že s jeho dobýváním nebude žádná legrace, i když nějaký ten ústupek směrem k hratelnosti od vývojářů byl učiněn. Jistou formou ústupku je také taktická mapa, do níž můžete kdykoli odzoomovat přímo ze hry, abyste viděli, kde se pohybují vaše jednotky. Proč? Protože jich budete moci ovládat hodně (max 40) a ještě k tomu budou různého druhu, takže bez nějaké berličky by nastal zmatek.

Na taktické mapě však jednotky nelze přímo ovládat, jen je sledovat, což je dobrá volba, poněvadž souhlasím s názorem řady hráčů, že by to boje příliš zjednodušilo. Celkově vzato tohle video není ničím úžasné, ale pokud na Rome II netrpělivě čekáte, jakože to čekání bude ještě hodně dlouhé, tak by vám mohlo přijít vhod. No a příště, příště se vývojáři rozhodli představit barbary, což bude zřejmě další z hratelných frakcí.

Nejnovější články