Metal Gear Rising se s novým studiem mění ve zběsilou akci
zdroj: tisková zpráva

Metal Gear Rising se s novým studiem mění ve zběsilou akci

11. 12. 2011 6:00 | Video | autor: Petr Poláček |

Co si má člověk myslet o projektu, který ještě nevyšel, nikdo pořádně nevěděl, o čem vlastně je, ale už změnil název, ohání se tím, že se dočkal rebootu, restartu a jiných re-slov? Myslet si můžete prakticky cokoli, ale faktem je, že nové záběry z Metal Gear Rising: Revengeance nemají s těmi dřívějšími mnoho společného. Ano, možnost rozsekat nepřátele na nanokousky sice zůstává, ale jinak si vám dovoluji představit úplně jinou hru, ze které kupříkladu (zřejmě) zcela zmizel stealth jako jeden ze dvou zamýšlených způsobů hraní (dokonce mělo být možné hru dohrát bez jediného zabití).

zdroj: Archiv

Jestliže ještě před rozdáváním letošních cen VGA si tak leckdo mohl myslet, že Metal Gear Rising: Revengeance bude více akční Metal Gear Solid s Raidenem v hlavní roli, nyní už je jasné, že půjde o šílenou arkádovou akci, ve které budete nepřátele porcovat na pidikousky s gustem, k tomu vám bude hrát adrenalinový syntetizátorový metal japonské provenience a bojovat budete krom jiného i s několikapatrovými bossáky. Tato charakteristika navíc podává jasný důkaz o tom, že další vývoj hry byl svěřen šílencům z Platinum Games, kteří svůj nezaměnitelný rukopis otiskli v parádních titulech jako Bayonetta, Vanquish nebo Madworld.

Jak ukazuje VGA 2011 video, nový styl podpisu se rozhodně Platinum Games neplánují učit. Je otázkou, jak si s tím poradí fanoušci Metal Gear her, ale vlastně nemají na výběr. Potěšit by je snad mohla nejenom přítomnost nepříliš oblíbeného Raidena v robotické podobě, ale i čerstvě se zjevivší Vamp, dobře známý z MGS2 a MGS4. Díra po kulce v hlavě je najednou pryč a šermování mu jde jako zamlada. Ani jeho přítomnost ale nic nemění na faktu, že Metal Gear Rising: Revengeance v nové podobě kompletně odhazuje škrabošku a ani se nesnaží být Metal Gearem. Zběsilá akce ze hry crčí všemi směry. Co myslíte, je to dobře?

Nejnovější články