Nabídku hratelných frakcí v Total War: Warhammer rozšíří zdarma hrdá Bretonnia
zdroj: tisková zpráva

Nabídku hratelných frakcí v Total War: Warhammer rozšíří zdarma hrdá Bretonnia

22. 2. 2017 10:58 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak už víme, 28. února vyjde speciální Old World edice Total War: Warhammer, v jejímž rámci kromě novely Prince of Altdorf a nového artworku najdete i novou hratelnou frakci Bretonnii a to do kampaně (doposud byla jen v multiplayeru). Pokud ovšem už hru máte, nemusíte skřípat zuby, že přijdete o hrdé Bretonnské rytíře a méně hrdé pěšáky zvané „zombiefutr.“ Ve stejný den totiž dostanou toto DLC všichni majitelé hry a to zdarma.

Jak byste od nové kampaňové frakce čekali, i Bretonci mají vlastní pravidla, dle kterých se řídí jejich celková strategie v kampani. Je zřejmé, že celé království je inspirované artušovskými legendami, což i znamená, že hlavní síla Bretonců spočívá v těžkooděných rytířích, kteří slouží jako ocelové kladivo, které drtí nebohé šiky nepřátel. Plus někteří si osedlají pegasy, takže mohou velmi rychle pocuchat týlové jednotky.

Těžkou jízdu doplňují zmínění pěšáci, od nejubožejších zverbovaných rolníků až po solidní zbrojnoše, kteří se ale ani tak nevyrovnají elitní pěchotě jiných frakcí. Svými magickými schopnostmi je pak doplňují Damsels, mladé ženy, které disponují magií z oborů Beasts, Heaven a Life. Pokud vám chyběla opravdu typická středověká armáda, která sází na těžkou jízdu (renesančně laděná Říše tohle úplně nenaplňuje), nyní máte šanci se realizovat.

Mnohem zajímavější než polní taktika je ovšem celé fungování Bretonnie. Jak byste čekali, vše se odvíjí od rytířství – Chivalry. Zde jde o číselně vyjádřenou jednotku a samozřejmě se snažíte, aby byla co nejvyšší. Získáváte jej přes plnění hrdinských činů, kam spadají samozřejmě vítězství nad velkou přesilou či plnění úkolů. Za to dostáváte třeba bonusy do kontroly populace, protože „zombiefutr“ se na svou roli ve válečných plánech nemusí vždy dívat pozitivně.

zdroj: Archiv

Balancování toho, kolik populace zverbujete a kolik necháte obdělávat políčka patří k dalším základním rysům celkové bretonské strategie. Každá provincie má limitovaný počet rolníků, které můžete využít pro armádu. Pokud jich zverbujete příliš, začnete přicházet o příjmy. Můžete sice zemědělství nahradit technologií, ale zisky z ní nejsou tak velké.

Navíc, nízké rytířství vede k možným vzpourám na vašem území, snižuje míru kontroly nad provinciemi a v bitvách snižuje Leadership vašich jednotek. Prostě, Chivalry musíte mít co nejvyšší, už jen proto, že po překročení kritické meze se spustí finální část kampaně The Erranty War. Dalším sympatickým prvkem je zakomponování legendy o Zeleném rytíři, posvátném ochránci Bretonnie. Jde o legendárního hrdinu, který má předem určené schopnosti, je nesmírně silný, ale o pomoc v boji jej můžete požádat jen několikrát za kampaň. Takže, až bude Bretonskému království nejhůře, Zelený rytíř vyjede z Blaníku… ale to už je jiná legenda.

Celkově představuje Bretonnia další velmi odlišnou stranu, za kterou můžete zkusit přežít v nemilosrdném světě Warhammeru. Creative Assembly se tak daří udržovat svůj titul stále atraktivní i pro ty, kteří jej nějaký ten pátek hrají. Další detaily o armádě Bretonnie najdete třeba na Steamu.

 

Nejnovější články