O osobnosti hlavního hrdiny Prey rozhodnou sami hráči
zdroj: Vlastní foto autora

O osobnosti hlavního hrdiny Prey rozhodnou sami hráči

23. 3. 2017 19:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nový trailer na střílečku Prey od Arkane Studios, tvůrců série Dishonored, má podtitul „Only Yu Can Save the World.“ Ha ha! Chápete? Jde o geniální slovní hříčku, v níž je slovo „you“, tedy „vy“, nahrazeno slovem „Yu“, tedy příjmením hlavního hrdiny Morgana. Úchvatné. Ještě že video nedosahuje podobných výšin humoru, jinak by to moje bránice těžce odskákala. Ale trailer je to, teď už bez ironie, vážně zajímavý.

Na záběrech videa se dozvíte, že hlavní postava nemá definovanou osobnost, a momentálně se nachází ve stavu krize identity. Díky tomu vaše činy a rozhodnutí určí, zda z Morgana bude morálně neposkvrněný andílek, nebo bezskrupulózní parchant. A podle toho taky bude vypadat jeho svět. A abych nezapomněl, taky si můžete vybrat, zda budete hrát za muže, či ženu.

Zato sourozence si nevyberete. Je jím podezřelý Alex Yu, šéf megakorporace, která experimentovala s mimozemšťany, a nechala si pod rukama amatérsky vyvraždit celou vesmírnou stanici. Že jste bratr hlavního bosse samozřejmě o něčem svědčí. Například o tom, že v celé situaci možná vůbec nejste tak nevinně, jak by se na první pohled mohlo zdát, a že některé vynálezy – včetně naprosto nechutných injekcí, co si je pícháte do oka – nesou váš rukopis.

zdroj: Archiv

Je na vás, nakolik se poddáte lákadlu mimozemských schopností. Pokud je budete využívat příliš, bezpečnostní kulomety vás budou považovat za mimozemšťana a spustí palbu. A v případě extrémních excesů si pro vás přijde Noční můra, obrovský emzák speciálně vyšlechtěný za účelem zajištění vašeho bolestivého skonu.

Příběh začíná nabírat o dost jasnější obrysy a podle mého je jedině pozitivní, že nepůjde o zcela lineární záležitost. Místo toho bychom se mohli dočkat něčeho, co svým narativním přístupem připomíná právě vražednickou sérii Dishonored. Při pohledu na dřevěné animace obličejů se mi ale na jazyk dere srovnání s jinou hrou, kterou zde nebudu jmenovat, protože už to začíná být poněkud ohrané. Snad na mimice postav tvůrci z Arkane před vydáním ještě stihnou zapracovat. Mají na to čas do 5. května.

Nejnovější články