Online bojovka Absolver předvádí 15 minut kung-fu soubojů
zdroj: tisková zpráva

Online bojovka Absolver předvádí 15 minut kung-fu soubojů

28. 3. 2017 10:58 | Video | autor: Aleš Smutný |

Přestože nejsem úplně přesvědčený o životnosti Absolver, musím říct, že ze všech možných projektů je asi nejblíže cíli - převést klasické souboje z kung-fu filmů a dalších bojových umění do herní podoby, navíc v multiplayerové podobě. Přesvědčit se o tom můžete ve čtvrthodinovém videu, které představuje první kroky ve hře a základní mechaniky, ale především ukazuje dynamiku soubojů.

Akce vypadá dobře, plynule a přirozeně. Máte čtyři směry útoků a následně i útoky, které si můžete v menu nastavit včetně řetězení do komb. Kromě toho jsou ve hře i finty v podobě naznačených útoků, tedy klíčová složka každé seriózní bojovky, která se nespoléhá jen na to, jak se se vám podaří vymačkat desetitlačítkové kombo.

Vedle holých rukou a zbraní je k dispozici i další vybavení a speciální útoky - dávejte si tedy pozor na speciální útoky, kterými vás může protivník připravit o meč. Ve hře můžete bojovat jak v PvE proti počítačem řízeným bojovníkům, tak v PvP proti živým hráčům, protože vypočítavost lidského protivníka žádná AI nenahradí.

zdroj: Vlastní

Mám trochu obavy, že jakkoliv vypadají souboje v Absolver dobře, nevidím zatím moc obsahu, který by mě přiměl se k téhle onlinovce vracet po delší dobu. Nic na tom nezmění ani nová výbava, kterou můžete na bojovníka navlékat. Vývojáři ze studia Sloclap ale slibují mnohem bohatší obsah, hledání mistrů jednotlivých stylů, a především příběh, tvořený samotnými hráči. Výsledek uvidíme snad už letos.

Nejnovější články