Příslušník speciálních jednotek vysvětluje svobodu při plnění misí v Ghost Recon Wildlands
zdroj: tisková zpráva

Příslušník speciálních jednotek vysvětluje svobodu při plnění misí v Ghost Recon Wildlands

24. 11. 2016 12:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud byste mysleli, že móda prezentování bývalých členů speciálních jednotek, kteří se vyjadřují ke hře pominula, nový vývojářský deníček Ghost Recon Wildlands vás vyvede z omylu. Je ale také třeba říct, že tentokrát zde ztmavený vousáč, který dělá rozhovory asi jen na střelnici s kulometem za hlavou, nepovídá o tom, jak pomáhal s tvorbou, ale spíš se soustředí na to, jak pracují jednotky podobné té, za níž si zahrajete.

Z hlediska hratelnosti je důležitější, že se k tomu, jakou budete mít svobodu, vyjadřují samotní vývojáři. Neříkají sice nic objevného, ale je důležité tato slova dát do kontextu nedávného vyjádření Serge Hascoeta, jednoho z šéfů firmy, který řekl, že by chtěl, aby se firma víc zaměřila na příběhy, které si vytvoří sami hráči, než na filmečky vyprávěné příběhy. Že to není jen jeho zbožné přání, ale firma tímto směrem pokukuje je docela zřejmé – a především u Wildlands.

Otevřený svět, v němž se můžete volně pohybovat (pokud možno s pár kamarády), volit si libovolné mise a především je libovolně plnit je zosobněním toho, co Hascoet myslí odklonem od lineárního vyprávění. Ideálně hráč (nebo hráči) nebude vzpomínat na to, jak jeden z bossů drogového kartelu něco provedl v příběhovém filmečku, ale na to, jak se vám povedl skvělý plán přepadu, či jak se naopak nepovedl a vy jste skvěle zaimprovizovali nebo byla výsledkem hollywoodská honička v autech a vrtulnících.

zdroj: Archiv

Přesně tohle by měl být hlavní trumf Ghost Recon Wildlands a i když třeba nebudete mít ony kamarády, kteří se k vám přidají, AI vašich společníků a udělování rozkazů by mělo umožnit dostatečné ponoření se do atmosféry války s drogovými gangy v Bolívii, kde je skoro vše povoleno. Hra vyjde 7. března na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články