Retro GamesPlay– hrajeme sci-fi střílečku Prey
zdroj: tisková zpráva

Retro GamesPlay– hrajeme sci-fi střílečku Prey

3. 3. 2017 15:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Když se řekne Prey, představí si asi ještě pořád nemálo hráčů ono působivé demo na dnes už neexistující pokračování. To tehdy vytřelo zrak všem přítomným na E3 2011. To je už ale dávná minulosti, zatímco blízká budoucnost znamená vydání nového Prey od Arkane Studios. Všechno to ale začalo v roce 2006 vydáním původního Prey a právě na tuhle hru se dnes v Retro GamesPlayi podíváme.

Prey svého času sice vynikala zajímavými nápady a vůbec originalitou, ale pod náporem jiných her a velkých značek v roce 2006 zapadla. Přední strany časopisů a webů si pro sebe urval Oblivion, Tomb Raider: Legend, Hitman: Blood Money a vlastně také první epizoda do Half-Life 2. Byla by ale škoda na Prey úplně zapomenout, protože hra ve své době ukázala spoustu prvků, které bychom mohli svým způsobem za originální považovat i dnes.

V jádru šlo o střílečku z pohledu první osoby a už tehdy jste si mohli hrát s portály, byť ne tak flexibilně, jako o rok později v prvním Portalu. Aby toho nebylo málo, přidali do hry vývojáři ještě gravitaci, kdy jste ne vždy chodili jen po zemi. S tím se pojily i zajímavé enviromentální hádanky a vůbec hratelnost, která by snad nezapadla ani dnes.

Všechny unikátní aspekty původní Prey vám už v dnešním Retro GamesPlay představí Honza s Pavlem a jistě dojde také na nějaké zajímavosti z vývoje. Kdybyste se chtěli kluků na něco zeptat, neváhejte a použijete k tomu chat na Youtube během živého vysílání.

Nejnovější články