Záběry z kooperace CoD: Black Ops III připomínají Titanfall říznutý Crysis
zdroj: tisková zpráva

Záběry z kooperace CoD: Black Ops III připomínají Titanfall říznutý Crysis

22. 6. 2015 13:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Stále více do žánru futuristické sci-fi sahající série Call of Duty v třetím dílu Black Ops přinese i kooperaci pro čtyři hráče. Jak ta bude vypadat a obecně i samotná hra se můžete podívat na skoro čtvrthodinovém záznamu z jedné mise. Jak se přesvědčíte sami, díky kybernetickým úpravám už vás voják zvládá triky, na jaké jsme z Call of Duty nebyli zvyklí a ne jedenkrát jsem si vzpomněl spíše na Titanfall a trochu i Crysis.

Nicméně, to neznamená, že je to nutně špatně. Hra vypadá vizuálně hezky a poměrně solidně předvádí chaos futuristického bojiště. Dokonce bych řekl, že nejlépe v rámci série. Navíc rychlé střídání kyberschopností a poměrně volný pohyb po jednotlivých bojištích dává dostatečný prostor pro vlastní invenci. Ostatně, samotné prostory jsou výrazně větší, než jsme si dříve navykli, protože musí nabídnout dost místa pro kvarteto hráčů. Samozřejmě, pořád jde o lineárně nalajnovanou střílečku a k arénám ve stylu Bungie má daleko, ale výrazný krok vpřed hře nemohu upřít.

I díky tomu se zde objevují povedené momenty, jako souboj s minibossem v podobě robotického tanku, vychytávky jako hacknutí nepřátelských dronů, jež pak obrátíte pro jejich mechanickým bratřím a spousta dalších vychytávek. Obecně mi přijde, že se Call of Duty pouští směrem, jaký jsme po dlouhou dobu u značky neviděli a variabilita a vlastní invence na bojišti se začíná pouštět dál, než je volba zbraně a kdy hodit granát. Navíc se mi zdá, že chybí kdysi tak otravné (a pro CoD typické) nekonečné vlny nepřátel a roli násilně implementovaných skriptů, jež podtrhovaly fakt, že jde o akční blockbuster, občas nahrazuje prostě spektakulárnost akce.

zdroj: Archiv

Nicméně, mám pocit, že už o moc déle nejde jít tímto futuristickým směrem, tím spíše, že se značka dostává do prostoru, který už dávno předtím obsadily značky jiné. Dokonce bych si tipnul, že příště už se bude muset Call of Duty obrátit zpátky v rámci hledání nového tématu ke svým kořenům a nabídnout akci z 20. století a možná rovnou druhé světové války. Ta totiž pořád funguje a ačkoliv nedává prostor pro používání jetpacků, hackování apod., je notoricky známá a universálně přístupná. Hráči se s jejím obsahem velmi rychle naladí na stejnou vlnu a především – v dnešní konkurenci by druhá světová působila výjimečně. Já bych se za tento purismus, návrat ke kořenům, ovšem okořeněný možnostmi next-genu, přimlouval.

Nicméně, to poznáme až další rok, prozatím je tu Call of Duty: Black Ops III s rozhodně ne špatně vypadajícím bojem budoucnosti, který vyjde 6. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Nejnovější články