Zlomyslná a zběsilá akce Moribund těží z toho, že zabíjíte své kamarády
zdroj: tisková zpráva

Zlomyslná a zběsilá akce Moribund těží z toho, že zabíjíte své kamarády

21. 3. 2017 11:44 | Video | autor: Aleš Smutný |

Malé studio Traptics rozhodně vyznává ducha hraní na gauči, kdy se pokud možno masakrujete s třemi dalšími kamarády. Stačí si vzpomenout na to, jaká zábava může být Broforce. Takže není divu, že jejich nový titul Moribund stojí přesně na těchto základech – čtyři kamarádi na gauči s gamepady, jedna z boku viděná aréna a spousta masakrování ostatních hráčů. No, kdybyste měli jen jednoho kamaráda, jde hrát i ve dvou, ale Moribund prostě těží z toho, že čím víc vás je, tím lépe. Tedy, je tu i mód pro jednoho hráče, ale kvůli němu si asi hru pořizovat nebudete.

Vlastně vám všechno řekne video, jde o likvidaci soupeřů ve sci-fi kulisách, přičemž je tu asi i zápletka, ale, opravdu vás zajímá? Mnohem důležitější je, na kolik způsobů a jak moc krvavě půjde zničit vašeho kolegu. K dispozici je osm různých postav, s nimiž se můžete pouštět do krvavých válek napříč osmdesátkou úrovní, které jsou rozdělené do osmi typů prostředí.

Důležité je, že každá úroveň má nějaké přidané fígle, s nimiž musíte počítat, ať už jde o vybuchující sudy, poletující energetické paprsky apod. Moribund by se vám tak neměl moc brzy zajíst, jelikož každý level bude jiný z hlediska hratelnosti a toho, jak můžete zemřít i zabíjet své bližní. K dispozici jsou dva módy a to klasické Free for All a Team Battle, tedy všichni proti všem a dva hráči proti soupeřově páru.

zdroj: Vlastní

Moridbund vypadá jako instantní zábava, ale má momentálně jednu slabinu – funguje jen v lokální kooperaci. Takže tu čtveřici kamarádů na gauči myslí autoři doopravdy. Aktuálně totiž nenajdete ve hře online multiplayer a i přes snahu vývojářů nejsou lidé, schopnosti či prostředky na to, aby tento prvek dokázali zakomponovat.

Nicméně, vývoj ještě není u konce a třeba se prodejem hry na Steamu vydělá dost na to, aby tuto složku tvůrci zprovoznili. Za 10 eur (aktuálně jen 8,5) může Moribund nabídnout spoustu zábavy, ovšem za podmínky, že máte podobně naladěné kolegy.

 

Nejnovější články