Warcraft II: Tides of Darkness

Warcraft II: Tides of Darkness

Články

První dva Warcrafty jsou konečně digitálně na GOG

Série Warcraft loni oslavila 25. výročí a jak jinak čtvrtstoletí oslavit, než znovuvydáním prvních dvou dílů digitálně, bez DRM, mimo výsostné území Battle.netu. Na GOG si od včerejška můžete pořídit balíček obou Warcraftů včetně rozšíření. Zase práce? Hurá do práce!

Retro GamesPlay: zahrajte si s námi klasickou real-time strategii Warcraft II

Po včerejším let's playi Heroes of the Storm s Adamem pokračuje naše minisérie videí "dny s Blizzardem" hraním dvacet let staré strategické klasiky Warcraft II: Tides of Darkness. Obecně panuje názor, že právě vydání této hry a následně prvního Diabla nakoplo Blizzard ke vší té slávě, popularitě a obrovskému úspěchu v současnosti, a při pohledu na záběry se tomu jeden vůbec nediví. Tehdy nádherná SVGA grafika je nádherná i dnes, na RTS nezvykle chytlavý příběh má sílu stále člověka chytit a nepustit, a snad není třeba dodávat, že se druhý Warcraft pořád skvěle hraje. Však uvidíte sami v následujícím videu.

Po stopách bývalých vývojářů z Blizzardu - kam odešli a co vytvořili

Co mají společného hry Wildstar, State of Decay, Guild Wars, God of War, Firefall, Hellgate: London a Torchlight? Na první pohled nic. Jde o hry odlišných žánrů a od různých vývojářů i vydavatelů, každá vyšla v jiném roce a byla jinak úspěšná či neúspěšná. Přesto je spojuje jedna důležitá věc. Stojí za nimi tvůrci, co prošli Blizzardem. Za 23 let fungování Blizzard opustily desítky vývojářů. Někteří následovali příklad spoluzakladatele Allena Adhama a šli úplně mimo herní průmysl (Adham odešel v roce 2004 do hedgeových fondů), ale jiní u řemesla zůstali. Založili vlastní studia a pokusili se prorazit na vlastní pěst. U příležitosti nedávného oznámení odchodu Roba Parda se tedy vydáme po stopách význačných "uprchlíků" z Blizzardu a jejich projektů.

Bleskovky

  • 1. 2. 12:00 - Blizzard vrací na Battle.net ty největší klasiky: Warcraft 1 a 2 a první Diablo