Abandon Ship

Abandon Ship

Články

Abandon Ship - dojmy z hraní námořního FTL

Poslední dobou trávím podezřele moc času na moři. Nejdřív jsem s malým zapřením morálních zásad lovil velryby v Nantucketu, pak jsem se plavil po souostroví Deadfire v rámci prvního kontaktu s Pillars of Eternity II. Abandon Ship je nečekaným vyvrcholením mé námořní trilogie a řekneme si hned na začátku - byla to bouřlivá plavba. Zvlášť, když vám jde po krku Kraken.

Abandon Ship vplouvá do early accessu vstříc kralujícímu krakenovi

Konečně, po nějakém tom roce od oznámení, si můžete zahrát slibně vypadající roguelike Abandon Ship. Zatím tedy jen v rámci předběžného přístupu, ale jiný způsob letos ani neočekávejte. Pokud vám nejsou herní polotovary vyloženě proti srsti, Abandon Ship toho už teď nabízí docela dost.

Abandon Ship se odkládá na začátek příštího roku, ukazuje půlhodinu z hraní

Na nadějně vypadajícího křížence Sunless Sea a FTL: Faster Than Light se v redakci docela těšíme, ale jak se teď ukázalo, musíme si ještě nějakou chvíli počkat. Abandon Ship měla totiž původně stihnout vyjít ještě letos. To už oficiálně neplatí a výhledově se počítá se začátkem příštího roku.

Abandon Ship vypadá na nových záběrech jako méně temná Sunless Sea

Rozbouřené moře, prašiví piráti, ďábelský kult, podmořská monstra… To vše a mnohem víc v sobě ukrývá ambiciózní projekt Abandon Ship, který jen těžko ukryje inspiraci v zajímavé explorativní hře Sunless Sea a najde se v něm i nejeden prvek z FTL: Faster Than Light. Nové komentované video se soustředí na průzkum mapy.

„Vypusťte krakena!“ je přesný opak toho, co byste při hraní Abandon Ship chtěli slyšet

Abandon Ship je v podstatě takový mix Sunless Sea a FTL: Faster Than Light. Z první jmenované si bere průzkum moří pomocí osamělé válečné plachetnice, z druhé zase správu lodě i posádky a souboje. Už víme, že se hra odehrává ve zlaté éře prašivých pirátů, ale také víme, že nepůjde o historicky věrné ztvárnění. Nové video se zaměřuje na mořské potvory, o kterých všichni víme, ale nikdo z nás je ještě neviděl. Svým zasazením se tak Abandon Ship blíží Pirátům z Karibiku.