Adrift

Adrift

Články

Best of 2016: Zklamání roku

Nádherně vypadající trailery, slibně se tvářící koncept, propracovaná marketingová kampaň... Řada her loni vyšponovala očekávání hráčů na maximum, aby je po vydání zklamala. Ne nutně tím, že by šlo o hry vyloženě špatné. Jen zkrátka nedostály předobrazu, který si o nich hráči na základě dostupných informací vytvořili. Stejně jako každý jiný rok, i loni se podobných titulů objevila celá řada, ale následující pětice nás z různých důvodů zklamala ze všeho nejvíc.

Dark Souls III, Uncharted 4, Blade & Soul a další - přehled recenzí

Průměrná Quantum Break, výborná Grim Dawn, pěkná, ale tupá Adrift, očekávaně těžká Dark Souls III nebo graficky a příběhově skvělá Uncharted 4. Za poslední týdny vyšla celá řada her v celém kvalitativním spektru, což znamená, že jsme také recenzovali celou řadu her. Jak jsme je hodnotili, najdete v následujícím přehledu.

GamesPlay: hrajeme vesmírnou survival adventuru Adrift

Textovou recenzi Adrift už jste si mohli u nás přečíst před nějakým časem. Víte tedy, že moc pěkných slov Ondra Švára na adresu hry nenašel. Jedna z mála pozitivních charakteristik se ale týkala grafického zpracování celého dobrodružství na rozbité vesmírné stanici. Dívat se na Adrift je jedním slovem nádhera. Hrát ovšem Adrift, to je zase jedním slovem nuda. Proto vás zbavíme břímě hraní Adrift a necháme vás na hru v dnešním gamesplayi koukat.

Vesmírný simulátor přežití Adrift vyjde na konci března

Vesmírná odysea astronauta, který se snaží za každou cenu přežít velmi prekérní situaci, vyjde na konci března. Vývojáři formou traileru oznámili datum vydání Adrift na 28. března 2016, kdy hra vyjde na PC a to i ve verzi pro Oculus Rift. Není asi náhodou, že ve stejný den se na trh dostane první várka headsetů, jak firma před několika týdny oznámila.

V Detached se pokusíte přežít uprostřed trosek vesmírné stanice - na úkor druhého hráče

Na první pohled by Detached mohla připomínat průzkumnickou adventuru Adrift, protože jsou obě hry určené pro virtuální realitu a odehrávají se ve vesmíru. Jenže Detached namísto dumání v troskách stanice volí nekompromisní multiplayerový zápas o přežití, taktéž v troskách vesmírného zařízení.

Adrift vás okouzlí magickými deseti minutami ve stavu beztíže

Osamocený astronaut na poničené vesmírné stanici. Malé zásoby kyslíku, stav beztíže a řada logických hádanek, které před vás vystaví vaše cesta domů, za přežitím. S každým novým videem se nezávislý Adrift rýsuje lépe a lépe a desetiminutová sekvence z hraní vás přesvědčí o tom, že tenhle kousek opravdu stojí za pozornost. A to ať už jej plánujete hrát se systémem virtuální reality a nebo si vystačíte s monitorem.

Bleskovky

  • 21. 11. 2016 - Došlo ke zrušení Xbox One verze hry Adr1ft.

  • 18. 7. 2016 - VR verze hry Adrift není v plánu.

  • 12. 7. 2016 - ADR1FT dorazí na PS4 15. července, na Xbox One pravděpodobně 16. září. (+ video)

  • 29. 3. 2016 - Na Steamu vyšla PC a Oculus Rift verze vesmírného simulátoru Adr1ft.

  • 7. 1. 2016 - ADR1FT vyjde na PC (včetně podpory Oculus Rift) 28. března, PS4 a Xbox One verze vyjdou krátce na to.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
14. dubna 2016
Recenze