Age of Empires: Definitive Edition
Věková dostupnost

Age of Empires: Definitive Edition

Články

GamesPlay - hrajeme remaster Age of Empires: Definitive Edition

V každém případě to je návrat legendy. Ale bude to návrat se štítem, nebo na štítu? Na zoubek Age of Empires: Definitive Edition se podívá Vašek, který se s vámi už podělil o nepříliš nadšené dojmy z hraní a teď pracuje na recenzi, a Adam, kterého bavily všechny díly série. Jak kluci dopadnou proti umělé inteligenci, v multiplayeru nebo v nezvykle těžkých kampaních?

Age of Empires: Definitive Edition je tady, přináší s sebou skvělou grafiku i nový soundtrack

Z bety Age of Empires: Definitive Edition, remasterované verze slavné strategie z roku 1997, jsem příliš nadšený nebyl, jak se můžete přesvědčit v mých dojmech z hraní. Ale dnes nastává čas na reparát. Vyšla plná verze, která už snad nebude trpět porodními bolesti, například nespolehlivou AI či neustálými lagy, a místo toho nabídne graficky vymazlený zážitek, který veteránům připomene krásné doby dávno minulé.

Jízdní řád na další týden – Metal Gear či Age of Empires

Minulý týden se přes nás převalila cunami v podobě Kingdom Come a už je tedy čas vyhlížet další hry, protože koření musí proudit a hry musí vycházet. Ani tento týden vás nezklame, protože se vrací jak velké značky (byť v ne až tak tradičním balení), tak i debutují méně nápadné tituly, ze kterých možná značky budou. Jako každý týden pro vás Jízdní řád sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.

Fight Club #361: Ponory

Nový podcast Fight Club se nesl především v duchu dojmů z her. Jmenovat můžeme například Monster Hunter: World, Age of Empires: Definitive Edition, nebo třeba Subnautica. Před mikrofony a kamerou se dnes sešli Vašek, Patrik, Pavel a Adam a vedle výše zmíněných her došla řeč také na Global Game Jam 2018 a zajímavý CRPG Book Project.

Dojmy z hraní: Age of Empires: Definitive Edition

Remastery počítačových her můžou sloužit dvěma účelům. Jedním z nich je cílit na nostalgii, mávnutím kouzelného proutku omladit textury a zmámit hráče do opojného pocitu, že se vrátili do starých lepších dob. Tím druhým, úctyhodnějším, je snaha opět přivést na trh hru nějakým způsobem unikátní, nebo aspoň takovou, jakých dnes už moc nevidíme. Age of Empires: Definitive Edition, jejíž multiplayerovou betu jsem si v průběhu víkendu vyzkoušel, aplikuje oba přístupy, ale klopýtá při tom víc, než by bylo zdrávo.

Remaster Age of Empires vyjde v únoru, zve do bety 100 tisíc hráčů

Možná jste si všimli, že remaster Age of Empires: Definitive Edition se opozdil. Původně měl vyjít v říjnu loňského roku, kdy tomu bylo přesně 20 let od zrození úplně prvního Age of Empires. To by sice bylo pěkné a symbolické, ale autoři zkrátka potřebovali na veškeré to dodělávání a předělávání víc času, což jim asi nikdo nemůže zazlívat - nostalgické fandy originálu nebude snadné uspokojit. Jestli se to vývojářům přece jen povede, to se nakonec uvidí 20. února.

Bleskovky

  • 22. 1. 2018 - Age of Empires: Definitive Edition vyjde 20. února.

  • 16. 10. 2017 - Age of Empires: Definitive Edition se opozdí, vyjde až v průběhu příštího roku.

  • 22. 8. 2017 - Definitivní edice Age of Empires se dočká nejen první, ale i druhý a třetí díl herní série.

ORIGINÁL

Age of Empires
Age of Empires
Strategie
PC, MAC
8. únor 1998
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
5. března 2018
Recenze