Age of Empires Online
Věková dostupnost

Age of Empires Online

Články

Age of Empires Online byl průšvih, ze kterého se hra vyhrabala

Age of Empires Online je v prvé řadě příběh jedné neuvěřitelně promarněné příležitosti. Vývojáře z Ensemble studia Microsoft rozprášil v roce 2009 po vydání Age of Empires III a Halo Wars. To byl jasný signál, že firma z Redmondu nadále s rozvojem AoE série nepočítá - ne v podobě klasických krabicových titulů. V duchu moderních trendů se však v MS správně rozhodli, že AoE série je po stránce potenciálu příliš cenná na to, aby chcípla úplně.

Free to play verze Age of Empires vyjde v létě na iOS a Android

Názory na nedávno vydaný HD remake Age of Empires II se v rámci komunity různí, ale v obecném měřítku je samozřejmě dobře, že si v Microsoftu začali zase všímat značek, které nejsou vázané na Xbox, a umožnili jiným studiím, aby s nimi nějak naložili. Kdyby si někdo v Microsoftu vzpomněl na Freelancera, byl bych samozřejmě ještě raději, ale prozatím se spokojím i s Age of Empires. Nový díl v sérii pro PC je prozatím ještě pořád utopií, ale nové AoE hry se dočkáme alespoň na mobilech a tabletech.

Vývoj Age of Empires Online končí, hra pokračuje dál

Série AoE se posledním dílem, Age of Empires Online, výrazně změnila. Nástupce tradičně pojatých strategií byl najednou free to play, měl komiksovou grafiku a vůbec to z prvních informací vypadalo bledě. Naštěstí to dopadlo v rámci možností hodně dobře. Za nedlouho po vydání přešla hra od Robot Entertainment (část tvůrců z bývalých Ensemble Studios) k jinému studiu - Gas Powered Games. Ti podědili hotovou hru a jejich úkol byl jasný: starat se o ni a dál ji obohacovat updaty. Tato fáze teď končí a do hry se už přestal dělat další obsah.

Age of Empires Online přešla na free-to-play

Věděl jsem, že se to dříve či později stane. A už je to tady. Konečně i vývojáři jsou totálně ztracení ve všech těch free-to-play, free-to-try, free-to-free, skoro-free, vůbec-ne-free a úplně-free modelech, které se neobejdou bez dvojité měny, možnosti nakupovat něco za peníze, něco dalšího jen za in-game měnu... A protože zmatek neprospívá byznysu, hledají sami vývojáři nějaký standard, pokud možno zcela jasný a srozumitelný. Když jsou totiž zmatení oni, jak to asi musí vypadat na straně hráčů?

Co přinesou Keltové do Age of Empires Online

Přes půl roku fungující Age of Empires Online čeká brzy přídavek, který tuto online...
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
2. září 2011
Recenze