Alone in the Dark: Illumination

Alone in the Dark: Illumination

Články

Na Steamu vyšla kooperativní střílečka Alone in the Dark: Illumination

Dnešním dnem začíná iniciativa oživování klasických značek Atari. Na digitální pulty Steamu se totiž dostal nový díl Alone in the Dark. Jestli si pamatujete předchozí, nebo snad i první díly, pak vězte, že nová Alone in the Dark: Illumination toho nemá se svými předchůdci zase tolik společného. Vlastně skoro nic a ve svém principu jde i proti názvu série. Jde o kooperativní střílečku s drobnými prvky hororu, nebo spíše s lehce temným nádechem.

Záběry z Alone in the Dark: Illumination dýchají lacinou kooperativní akcí

Hororové zjištění, že Alone in the Dark: Illumination nemá být o osamoceném pobytu v temnotě plné potvor, nýbrž o čtyřčlenné kooperaci při zabíjení potvor, jsme si už odbyli. Petr psal o všech čtyřech hrdinech, v jejichž kůži se vrhnete do střílení, kouzlení a mlácení, čímž načrtl spíše pokus o nové Left 4 Dead s nálepkou slavného hororu, než hru věrnou odkazu série. A nový trailer domněnku potvrzuje.

S Alone in the Dark to nekončí, Atari chce oživit celou řadu klasických značek

Jak řekl Max Payne, existují jenom dva typy lidí: ti, co se snaží budovat budoucnosti a ti, co se snaží obnovit minulost. Atari se tedy pochlubila, že po srpnovém odhalení titulů Haunted House a Alone in the Dark by se ráda zařadila spíše do druhé skupiny. Podle provozního ředitele Todda Shallbettera se bude společnost v minulosti inspirovat i nadále a výsledkem budou další reimaginace kdysi známých značek a titulů.

Fight Club #194 HD: Bouře ve sklenici vody

Už po 194. jsme spustili znělku našeho podcastu Fight Club a zahájili tím debatu o aktuálních novinkách z herního světa. V obvyklé sestavě jsme se tento týden pochopitelně nemohli vyhnout zamotané hromadné hádce označované termínem GamerGate, která sice hýbe velkou částí zahraničního herního internetu, ale do našich zeměpisných končin zatím moc neprobublala. Jestli je to dobře nebo špatně, ale též o zákulisí celé "kauzy" jsme se bavil hned na začátku podcastu.

Alone in the Dark: Illumination je kooperativní akce, co se marně odkazuje na původní survival horor

Opírat se při oznámení nového titulu v rámci známé série o původní hry, které sérii skutečně proslavily, je vždycky ošidné. Možná jde o logickou reakci z hlediska PR či marketingu, ale často pak dochází k absurdním situacím, když se člověk zaměří na samotné hry. Stejně jako v případě, kdy se nedávno oznámená hra Alone in the Dark: Illumination neustále odkazuje na Alone in the Dark z roku 1992, přičemž obě hry mají, zcela absurdně, společné spíš jenom název. O kvalitách nového AitD to samozřejmě nic nevypovídá, ale stejně...

Atari chystá remaky hororovek Alone in the Dark a Haunted House

Horory patří mezi nejfrekventovanější žánry současnosti a v Atari si tedy řekli, že přišel čas přehrabat truhlu s rodinným stříbrem a zkusit přeleštit nějaké tituly. Sáhli hodně hluboko, skoro až na dno, protože se rozhodli vytáhnout dva klasické tituly a vyrobit jejich předělávky. První z nich je Haunted House, která vyšla v roce 1982 na Atari 2600, zatímco druhou je Alone in the Dark.

Bleskovky

  • 20. 8. 2014 - Vydání Alone in the Dark: Illumination je naplánováno na letošní podzim.