Another World

Another World

Články

Retro GamesPlay – hrajeme plošinovku Heart of Darkness

Když tvůrce kultovní hry oznámí, že pracuje na novém projektu, jsou z toho všichni na větvi a těší se. Jenže, uplyne první rok, druhý rok, třetí rok a zájem opadá. Vrší se pochybnosti, technologie se posouvá rapidním tempem dál, a projekt stále nikde. A když konečně vyjde, je na něm znát, že zaspal dobu, i když se mu určité kvality nedají upřít. A přesně tohle všechno sedí na hopsačku Heart of Darkness od tvůrce Another World Érica Chahiho, kterou si předvedeme v dnešním retru.

Retro GamesPlay: záznam z hraní obtížné klasiky Another World

Všichni máme Another World v povědomí jako TU legendární akční adventuru od Érica Chahiho a Delphine Software, ale ne všichni už tuší PROČ je vlastně legendární. Na svou dobu úžasné animačky jistě přitáhnou pozornost. Unikátní atmosféra mimozemského světa vyvolává zvědavost. A pověstná obtížnost zase budí úctu. Jsou to však jenom hesla z wikipedie nebo tvrzení z diskusí. Proč je Another World legenda lze plně pochopit jen za předpokladu, že hru buď vyzkoušíte, nebo se alespoň podíváte, jak ji někdo hraje. Třeba Pavel, který si vybral Another World pro další retro gamesplay video.

Perfektní hraná předělávka intra Another World

K tomuto videu snad ani není třeba něco dodávat. Prostě skupinka lidí, která vzala jednu...

Bleskovky

  • 28. 3. 2019 - Designér Another World, Eric Chahi, zakládá vlastní indie studio Pixel Reef.

  • 28. 4. 2014 - Spekulace: Another World míří na platformy Wii U, 3DS, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 a PS Vita.