Assetto Corsa

Assetto Corsa

Články

Ferrari má vlastní esportový turnaj v Assetto Corsa

Začátek soutěže započal v září, nyní se můžeme těšit na ty nejlepší jezdce, kteří se dostali do fáze Pro Series.

Petrolheadi, zbystřete. V létě dorazí nástupce závodní hardcore simulace Assetto Corsa

„Na profesionální řízení je hra opravdu dobře připravena ze všech úhlů. Spojuje v sobě poctivost, modularitu a uživatelskou svobodu. (…) Assetto Corsa je i s macešským přístupem k samotářským závodníkům právě tou hrou, kterou byste neměli minout, pokud to s virtuálním závoděním myslíte opravdu vážně.“ Těmito pochvalnými slovy končí Ondrova devítková recenze původního hardcore simulátoru Assetto Corsa. Ale to bylo již před třemi lety. Je na čase, aby jedna z nejrealističtějších závodních simulací současnosti uvolnila prostor svému nástupci s libozvučným názvem Assetto Corsa Competizione.

Best of 2015: Nejlepší závodní hra

Letošní rok znamenal pro virtuální závodníky velký svátek. Hned dva slibné tituly, které jsme dlouho v podobných anketách obcházeli obloukem, se dočkaly vydání hotové verze. A hlavu vystrčil i třetí vzadu, který asfalt vyměnil za šotolinu, a nechal vzpomenout na nedostižné etalony svého subžánru. Ani fanoušci mainstreamem obroušených simulací si nemohli stěžovat. O to těžší bylo vybírat vítěze.

Assetto Corsa potěší automobilové fanoušky také na nových konzolích

Závodní simulace Assetto Corsa během příštího roku potěší také fanoušky na konzolích nové generace. Bez dalšího upřesnění data vydání se hráči s gamepady v rukách dočkají této závodní simulace někdy v roce 2016. Vývojáři z italského studia Kunos Simulazioni to oznamují trailerem provoněným benzínem a spálenými pneumatikami. A jejich rozhodnutí vydat hru i na konzolích nelze než kvitovat – kvalitních závodních titulů mají konzole jako šafránu, kvalitních závodních simulací je pak ještě méně.

Souhrn recenzí, které vyšly na Games.cz v únoru a březnu

Od posledního souhrnu uplynuly skoro dva měsíce a na Games jsme mezi tím publikovali přes 30 recenzí malých, velkých, dobrých i méně dobrých her. A protože se vám řada titulů jistě už dávno vykouřila z hlav, nabízíme vám k nahlédnutí komentovaný soupis jejich recenzí, abyste viděli, co všechno za hry vám uniklo a musíte si ještě zahrát (než vyjde další pecka, na kterou čekáte).

Bleskovky

  • 22. 8. 2016 - Neoficiálně: Assetto Corsa obdrží podporu PSVR.

  • 19. 8. 2016 - Video: Přehled aut, které naleznete v PS4 verzi hry Assetto Corsa.

  • 1. 8. 2016 - Vývoj závodní PS4 a Xbox One hry Assetto Corsa je hotov. Do obchodů dorazí 26. srpna.

  • 6. 5. 2016 - PS4 a Xbox One verze Assetto Corsa opět odloženy. Tentokrát z 3. června na 26.srpna.

  • 25. 2. 2016 - Assetto Corsa vyjde na PS4 a Xbox One až 3. června.

  • 21. 1. 2016 - Závodní simulátor Assetto Corsa dorazí na PS4 (v rozlišení 1080p při 60fps) a Xbox One (v rozlišení 900p při 60fps) 22. dubna.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
11. února 2015
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
2. ledna 2017
Recenze