Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Články

Klasická izometrická RPG v čele s Baldur’s Gate míří na konzole

Byla dlouhá, krutá a nemilosrdná, ale snad se konečně chýlí ke konci. Válka mezi konzolisty a PCčkáři si vyžádala mnoho zuřivým bušením rozbitých klávesnic a vypointovanými argumenty pošramocených eg, ovšem zanedlouho se k nebi vznese šest holubic míru. Šest starosvětských RPG, která byla až doteď pevně uzamčená v nejstřeženější pokladnici PC hraní. Cvak! Zámek byl odemčen.

Nová hra od Beamdog vyplní mezeru mezi Baldur's Gate II a III

Studio Beamdog, která má na svědomí vylepšené edice Baldur's Gate a Icewind Dale her dobře ví, jak fanoušky našponovat. Pracují minimálně na dvou projektech, ale ani jeden z nich není Baldur's Gate III. Na další díl slavné série si fanoušci ještě počkají, ale tvůrci je přesto nenechají zahálet. Jeden ze dvou tajemných nových projektů (s kódovým označením Adventure Y) má totiž jakousi spojitost s Baldur's Gate.

Vylepšená verze Baldur’s Gate II vyjde v polovině listopadu

První díl rozšířené verze Baldur's Gate s přízviskem Enhanced Edition navzdory dobrému úmyslu nijak velké ovace nesklidil. Vývojáři ze studia Beamdog však promptně slibovali nápravu skrze zrestaurování Baldur's Gate II a již brzy se budeme moct přesvědčit, jestli se jim při tom neprášilo od úst.

Bleskovky

  • 13. 1. 2023 - GOG v tichosti zařízl GOG Connect

  • 29. 6. 2015 - K odhalení Adventure Y (jenž vyplní mezeru mezi Baldur's Gate: Enhanced Edition a Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition) dojde 9. července.

  • 8. 1. 2015 - Beamdog připravuje novou Balgur's Gate hru, která vyplní mezeru mezi Baldur’s Gate: Enhanced Edition a Baldur’s Gate II: Enhanced Edition.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
28. listopadu 2013
Recenze