Banished

Banished

Články

Nejlepší zimní radovánky ve hrách

Sláva už je sníh, jedem na saních...

9 skvělých her, které si zaslouží pokračování

Kdybyste se mě před roky zeptali, u jaké hry bych si nejvíc přál pokračování, bez váhání bych odvětil Red Dead Redemption. Tohle přání se mě a mnohým dalším naštěstí splnilo. Po vydání Red Dead Redemption 2 jsem se načapal při vzpomínání na další tituly, které by si dle mého názoru zasloužily nástupce. Rozhodl jsem se proto přenést své myšlenky na „papír“, abychom společně uronili slzu nad hrami, které zůstaly a ve většině případů i zůstanou jedináčky.

Hry ze středověku prožívají nejvýraznější renesanci za posledních 20 let

Jenom máloco má takovou váhu jako slovo „středověk“. Tento tíživý sled písmenek stojí zhruba na stejné příčce jako „hladomor“, „morová rána“ nebo „stoletá válka“ – a málokdo si řekne, že středověk by bylo výtečné místo na dovolenou. Přesto nám od Kingdom Come: Deliverance po Apocalipsis bují hry, které právě takovou dovolenou - ač digitální - stále častěji dovolují. Co za tím stojí, a čím se středověké hry mohou vyznačovat?

Vyšla budovatelská strategie Banished, simulace středověkého městečka

Je to už skoro rok, co Láďa psal o Banished, nezávislém ekvivalentu třeba Settlers. Jde o strategii, která se plně věnuje budování středověké vsi a posléze i městečka. Stojí za ní nezávislý tým Shining Rock Software a včera mohl oslavit významný milník, vydání Banished na Steam a GOG.

Budovatelská strategie Banished cílí na milovníky Settlers

SimCity nesplňuje vaše nároky na simulaci? Teskníte po éře Settlers nebo Age of Empires? Fandíte malinkatým vývojářům? Je-li odpověď alespoň na jednu z otázek "Ano", tak byste měli věnovat zvýšenou pozornost budovatelské strategii/simulaci jménem Banished. Jedná se o středověkou/novověkou simulaci osady hraničářů/horalů/vyvrhelů, kteří si s hráčovou pomocí musejí pomoct k soběstačnosti.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
27. února 2014
Recenze