Brut@l

Brut@l

Články

ASCII akční dungeon Brut@l vyjde začátkem února na PC

Není ASCII dungeon jako ASCII dungeon. Všichni si vzpomenou na nějakého zástupce ze starých a nebo i novějších časů, kdy jste se probíjeli se svým avatarem skrze místnosti a monstra tvořené znaky. Brut@l jde na celou věc s těmito znaky trochu jinak. Pořád se pohybujete po dungeonu tvořeném ASCII a bojujete s nepřáteli ze stejného materiálu, jen je vše převedeno do 3D a grafika Brut@l rozhodně není primitivní či nehezká.

Akční bojovka Brut@l v grafickém stylu ASCII znaků vyjde příští rok i pro PC

Představte si, že máte za úkol vymyslet umělecké ztvárnění, díky kterému vaše nová roguelike bojovka hráčům způsobí tu nejsilnější estetickou extázi. Vaše řešení zároveň musí být patřičně originální a vhodné pro žánrové mechaniky. Také je samozřejmě potřeba, aby se hodilo do krámu marketingovému oddělení. Tak co, máte nějaký nápad? No, nač to protahovat. Všichni jste si přečetli nadpis, takže už víte, že odpovědí na tuhle slovní úlohu je kódovací systém ASCII. Aspoň tedy v případě dungeon crawleru Brut@l, který po nedávném vydání na PS4 na začátku příštího roku zamíří i na PC.

Brut@l oživí krásu klasických dungeon crawlerů v grafice z ASCII znaků

Jednou z her, představených v průběhu letošní PlayStation Experience, je i nekompromisní dungeon crawler Brut@l, ve které se sami nebo v kooperaci s kolegou snažíte s vybranou postavou dostat až do 26 patra náhodně generovaného nebo vlastnoručně vytvořeného dungeonu. Hra se pokusí navodit ducha klasických roguelike her z videoherní historie nejenom konceptem a obtížností, ale i vizuálním zpracováním, které nechá ve 3D obživnout grafiku z ASCII znaků, jak předvádí trailer.