Activision navezla do obchodů Destiny za půl miliardy dolarů
zdroj: tisková zpráva

Activision navezla do obchodů Destiny za půl miliardy dolarů

11. 9. 2014 16:00 | Byznys | autor: Ladislav Loukota |

Vskutku impresivní čísla přicházejí od Activision a Bungine! Na první den zamířilo do obchodů a k partnerům (třeba na konzolové bundly) blíže neupřesněné množství kusů střílečky Destiny v hodnotě půl miliardy dolarů. Hra od Bungie se tím zapsala do historie jako nejprodávanější nová značka, jakkoli jde pouze o prodeje od distributora prodejcům a ne prodeje přímo hráčům.

Eric Hirshberg a Bobby Kotick z Activision k tomu v tiskovce dodali, že výsledky značí zrod nového herního blockbusteru, protože překvapily i lidi, kteří v Destiny měli nezdolnou důvěru. Historické prodeje Destiny však prozatím mají několik pih na kráse.

Ďábel se ukrývá v detailech a je třeba ještě jednou připomenout, že uvedená suma neznamená prodej kopií za půl miliardy dolarů zákazníkům, ale jenom prodejcům. Často se tím maskují horší než očekávané prodeje, i když to zřejmě není případ Destiny. Jde o hru studia Bungie, jehož série Halo byla v podstatě synonymem pro tiskárnu peněz. Navíc jde o start nové značky a v takovém případě je i uváděný závoz do prodejen nečekaně vysoký. Po pár dnech v prodeji navíc nelze čekat přesná prodejní čísla.

Kolegové z CVG k této příležitosti navíc vyzpovídali Roy Stackhouse, britského manažera Activision, a dostali z něj několik dalších zásadních informací. Především potvrdil dřívější spekulace, že rozpočet hry byl rovněž pět set milionů dolarů (!!!!), což jenom ukazuje, jak velkou důvěru producenti ve hru mají.

Rozvernou součásti rozhovoru představuje pasáž, v níž Stackhouse na otázku, jak bude hra vydělávat po úvodních prodejích ( = "jak to bude s DLCs a mikrotransakcemi?") nejprve nemá tušení, o čem je řeč, následně řekne, že o tom ještě nebylo připraveno žádné oficiální oznámení, a pak filuta dodá, že vlastně vůbec neví. To celé i když je pro značku Destiny dávno nakreslená budoucnost na několik her a let dopředu... 

Ať rekordní prodeje (do obchodů) bereme jakkoliv, zřejmě nejděsivější je na vydání Destiny zjištění, že herní rozpočty začaly přesahovat státní rozpočty rozvojových států. Kde jsou ty časy, kdy lidem vzal dech čtyřicetimilionový rozpočet Half-Life 2!

Nejnovější články