Alien: Isolation vyděsila už přes milion hráčů
zdroj: tisková zpráva

Alien: Isolation vyděsila už přes milion hráčů

22. 1. 2015 15:30 | Byznys | autor: Ladislav Loukota |

Poklona původnímu Vetřelci Ridleyho Scotta a zároveň snaha o inovování zaběhnutého hororového žánru Alien: Isolation dle slov vydavatelů ze společnosti Sega prodala milion kopií. S ohledem na vydání 7. října loňského roku tak hra magickou hranici překročila po zhruba třech a půl měsících na trhu. 

Vzhledem k vydání pro všechny velké platformy včetně next-gen konzolí se milion nemusí zdát tolik, vzhledem hardcore povaze hry jde o poměrně vysoké číslo. Například Amnesia: The Dark Descend rok po vydání prodala "pouze" 391 tisíc kusů (via Wiki), byť titul později milionovou hranici překročil rovněž, částečně i díky bundlům. Alien: Isolation tak může ještě v následujících měsících překvapit.

zdroj: Vlastní

Pro Segu a vývojáře z Creative Assembly (jinak série Total War) milionová hranice znamená především nevyřčenou jistotu vývoje druhého dílu. Značka Vetřelec, která byla po neúspěchu Aliens: Colonial Marines terčem posměšků, se zjevně rovněž probrala z mrákot. Právě snaha pozvednout pověst herních Vetřelců byla před vydáním Alien: Isolation zřejmě nejzásadnějším záměrem, který vývojáři směrem ke komunitě komunikovali.

Nejnovější články