Andrew House, který pomohl stvořit PlayStation, po téměř třiceti letech opouští Sony
zdroj: tisková zpráva

Andrew House, který pomohl stvořit PlayStation, po téměř třiceti letech opouští Sony

3. 10. 2017 13:15 | Byznys | autor: Václav Pecháček |

Jistý Velšan přestává pracovat v jedné japonské firmě. Irelevantně znějící informace, za níž se ovšem skrývá konec jedné éry. Éry, která společnosti Sony přinesla bezprecedentní úspěch a hráčům konzole značky PlayStation; éry, pod níž je podepsané jméno Andrew House. Prezident a CEO Sony Interactive Entertainment, který se podílel na vydání všech čtyř hlavních konzolí i s nimi propojených služeb, po 27 letech odchází.

Ony téměř tři dekády pochopitelně nebyly kompletně strávené u kormidla. House začal pracovat v oblasti firemní komunikace v roce 1990 a o pět let později se přesunul do marketingu, kde na jeho propagační bedra spadla jistá malá šedá krabička, která se stala celosvětovým fenoménem – tehdy nejprodávanější konzolí historie, na níž jsem si prožil svá první herní dobrodružství i já.

Po úspěchu prvního PlayStationu přišla řada dalších rolí v rámci Sony, až se House nakonec v roce 2011 propracoval do nejvyššího patra – aspoň tedy v rámci Sony Interactive Entertainment (respektive jejího předchůdce Sony Computer Entertainment), protože na úplně nejvyšší židli sedí prezident celé Sony Corporation, Kazuo Hirai.

Andrew House - PlayStation zdroj: tisková zpráva

„PlayStation byl obrovskou součástí mého života po více než 20 let, ale když firma dosáhla úspěchů překonávajících všechny rekordy, nyní nastal nejlepší čas najít nové výzvy,“ vysvětluje House, který se také podílel na tvorbě sítě PlayStation Network, programu PlayStation Plus nebo služby PlayStation Now.

Na jeho pozici nastoupí Cujoši „John“ Kodera, který až do nynějška zastával pozici prezidentova zástupce. House zůstane ve firmě pracovat až do konce roku, aby byla zajištěna potřebná stabilita, ale poté bude čas nastartovat novou kapitolu v historii PlayStationu. Pokud bude aspoň z poloviny tak úspěšná, jako ta, kterou pomáhal napsat Andrew House, pak se v Tokiu nemají čeho bát.

Nejnovější články