Battlefield 1 překročil hranici 20 milionů hráčů - na Gamescomu chystá EA oznámení nové edice
zdroj: Vlastní foto autora

Battlefield 1 překročil hranici 20 milionů hráčů - na Gamescomu chystá EA oznámení nové edice

31. 7. 2017 17:20 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

V Electronic Arts a samozřejmě i DICE si musí mnout ruce nad tím, jak se jim povedlo najít mezeru na střílečkovém trhu. Jejich exkurze do první světové války je totiž zábavná a především finančně úspěšná. Battlefield 1 osm měsíců po svém vydání, na konci druhého finančního kvartálu, zaznamenal 21 milionů hráčů, což je cifra, s níž asi málokdo počítal.

Pro porovnání, za stejné období ve své době prodal čtvrtý díl 7 milionů kopií a finančně mnohem úspěšnější trojka „jen“ 15 milionů kopií. Potvrdilo se tak, že když přijde ve správnou chvíli změna zasazení titulu, hráči to přivítají s otevřenou náručí a peněženkou.

Informace o prodejích jsou součástí zprávy pro podílníky Electronic Arts. Ta se obecně chlubí velmi úspěšným kvartálem. Kromě střílečky z první světové boduje třeba Sims 4, které meziročně narostla hráčská základna o 20 procent a samozřejmě Ultimate Team, kde je nárůst 11 procent.

zdroj: Archiv

Co se týče samotného Battlefieldu 1, rozhodně nejde o hru, která by se chystala do důchodu. Plánují se nová DLC a dodatečný obsah šířený skrze updaty. Na Gamescomu navíc podle slov šéfa EA Andrew Wilsona oznámí novou edici, která asi zahrne původní hru a DLC do jednoho balíčku. Na přesné informace si ale musíme ještě počkat do herní výstavy v Kolíně nad Rýnem.

Nejnovější články