Battlefield 4 už je v prodeji, Battlefield 3 se v ČR prodalo přes 75 tisíc kusů
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 4 už je v prodeji, Battlefield 3 se v ČR prodalo přes 75 tisíc kusů

31. 10. 2013 18:16 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Dnešní vydání primárně multiplayerové střílečky Battlefield 4 pro PC, PS3 a Xbox 360 vyprovokovalo tuzemské zastoupení EA k malému ohlédnutí za prodejním výkonem předchozího dílu Battlefield 3, který rozhodně nebyl nijak špatný - naopak. Nejdříve je ale třeba upozornit, že PC a X360 verze Battlefield 4 jsou u nás v prodeji s českými titulky, že PS4 verze vyjde 22. a Xbox One verze 29. listopadu, a konečně, že majitelé PS3 verze BF 4 se k PS4 verzi dostanou za příplatek ve výši 270 Kč bez ztráty kytičky (statistik). Jak to je ale s prodejním výsledkem Battlefield 3?

Podle tiskové zprávy EA se všech verzí Battlefield 3 v ČR prodalo doposud přes 75 kopií, což „[…]je podle našich údajů historicky vůbec nejúspěšnější titul českého trhu…,“ chlubí se za EA Jan Horáček, vedoucí manažér obchodního oddělení českého zastoupení Electronic Arts.

Vzhledem k tomu, že prodejní čísla her v ČR a SR se objevují jen velmi zřídka a zdejší pobočka GfK je rovněž nezveřejňuje, nelze tvrzení Jakuba Horáčka ověřit. Taková první Mafia by ale mohla být pro Battlefield 3 zdatným konkurentem, stejně jako Mafia II. Té se dle vyjádření zástupce Cenegy pro BonusWeb prodalo k září 2012 50 tisíc kusů, což je také jedno z mála konkrétních čísel, která jsme se o prodejnosti her v ČR dozvěděli.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ale nešť, Battlefield 3 je zjevně jednou z nejúspěšnějších her na tuzemském trhu, to je zjevné i bez ověřených čísel. EA přitom tvrdí, že Battlefield 4 má náběh na to, aby prodeje svého předchůdce překonala. Předobjednávky BF 4 byly o 20 % vyšší než v případě BF 3. Zdá se tedy, že jsme střílečkový národ. Ještě se tak někdy domáknout prodejních čísel Call of Duty her, aby se tahle domněnka dala nějak ověřit.

Rovnou této příležitosti využiju k updatu ohledně recenze Battlefield 4. Aleš se dnes pustil do hraní a od té doby o něm nebylo vidu ani slechu. Zřejmě na několik dní. Recenzi tak můžete čekat počátkem příštího týdne, jestli se nám Aleše podaří znovu kontaktovat…

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články