Bill Roper (Hellgate) jde k Disneymu spravovat Marvel
zdroj: tisková zpráva

Bill Roper (Hellgate) jde k Disneymu spravovat Marvel

22. 7. 2011 17:40 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Nebojte se, že by se Bill Roper vrhl na kačera Donalda.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva V novém působišti dostal na starosti dohled na hry, které vznikají pod značkou Marvel, takže všechny komiksové fláky od Wolverina, přes Spider-Mana, X-Meny, Iron Mana... až po Deadpoola (který by si zasloužil vlastní hru). Nicméně, pokud patříte k těm, kteří se tolik o herní průmysl nezajímají, trochu vám Ropera přiblížíme.

Roper se v byznysu pohybuje přes sedmnáct let a jeho první velkou zastávkou byl Blizzard North, potažmo Blizzard Entertainment. Měl prsty ve Warcraftech 1-3, StarCraftu i v Diablech. Po odchodu z Blizzardu založil Flagship Studios, sympatický, leč osudem nešťastný projekt, který vyprodukoval akční RPG Hellgate: London, jenž brzy zemřelo a znovu jej zkusí v podobě onlineovky oživit Korejci. V roce 2008 se Roper ocitl v Cryptic Studios, kde se podílel na vývoji Champions OnlineStar Trek Online a odkud v roce 2010 odešel.

Nyní se tedy nachází v Disney Interactive Media Group a zde si jeho angažování velmi pochvalují. „Jsme velmi potěšeni, že můžeme Billa v našem týmu přivítat. S jedo sedmnácti lety zkušeností v herní branži na světové úrovni jsme si jistí, že Bill má dost kreativního myšlení, aby nás provedl skrze další vlnu vývoje Marvel Games“. Nutno říci, že pro Marvel Games je to jistě dobrá zpráva, protože Roper je velmi zkušený vývojář a na svém postu by mohl celému hernímu Marvelu dát o něco jasnější a ucelenější tvář.

Nejnovější články