Blizzard nevidí pokles počtu hráčů WoW tak černě
zdroj: tisková zpráva

Blizzard nevidí pokles počtu hráčů WoW tak černě

10. 9. 2011 12:12 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Kolegové z fanstránky WoWfan.cz bedlivě sledují, jak je na tom World of Warcraft s počtem aktivních účtů a před měsícem jim neuniklo oznámení Blizzardu o tom, že hře opět klesl počet aktivních účtů na 11,1 miliónů. Mnoho lidí to vidí jako logický pád a přisuzují to řadě faktorů. Jedni v tom vidí klesající kvalitu hry, druzí hovoří o tom, že WoWko si nemohlo tak dlouho udržet stoupající tendenci, co se týče počtu hráčů, do nekonečna. Zkrátka - 100 lidí, 100 názorů. Nedávno se však k celé věci vyjádřil Michael Ryder, viceprezident Blizzardu, který to vidí trochu jinak:

"Okolo WarCraftu se poslední dobou děje spousta skvělých věcí. V letošním roce uvádíme WoW na brazilský trh (portugalská verze) a dost si od toho slibujeme. Čísla z konce posledního čtvrtletí byla před spuštěním Cataclysmu v Číně, což bude do budoucna tvořit podstatnou část našeho byznysu. Také jsme změnili trial mechanismus pro World of Warcraft, takže lidé, kteří zkoušejí WoWko, mohou hrát neomezeně až k 20. úrovni. V minulosti byl trial účet vázaný na čas. Naše data ukazují, že u lidí, kteří dosáhnou 20. levelu, je větší pravděpodobnost, že zůstanou, protože už překonali počáteční fázi. To nám pomůže budovat a udržet si naši hráčskou základnu."

Takže Michael Ryder v podstatě řekl to, o čem se na WoWfan psalo minule. Ono se to také dalo čekat. Jestli se lidem z Blizzardu vyplnil jejich optimismus, uvidíme na konci dalšího čtvrtletí, kdy Blizzard zveřejní další zprávu pro akcionáře a tím pádem i čísla o počtu aktivních hráčů.

Sdílíte i vy optimismus Michaela Rydera nebo jste spíše skeptici? Poroste podle vás křivka hráčů World of Warcraft nebo bude klesat stejným, ba i rychlejším tempem?

Další informace a novinky ze světa WoW najdete na WoWfan.cz!

Nejnovější články