Britský GAME v nucené správě, polovina prodejen je zavřená
zdroj: tisková zpráva

Britský GAME v nucené správě, polovina prodejen je zavřená

26. 3. 2012 19:35 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Ze všech možných variant dalšího osudu britského herního řetězce GAME se naplnila ta, kterou si zaměstnanci, vedení firmy a zřejmě i zákazníci přáli nejméně. Protože z nebe nespadl žádný zachránce na bílém koni, vstoupila firma do fáze nucené správy, které se ujala dvojice Mike Jervis a Stuart Maddison z PriceWaterhouseCooper. Na to konto ze své pozice šéfa odstoupil Ian Shepherd s tím, že by bylo zbytečné, drahé a pro firmu v této chvíli i nezdravé, aby měla dvojici šéfů.

Shepherd dodal, že dosazení správci firmu překopou, ale ne bezhlavě, nýbrž s výhledem na to, že se jí v pozměněném stavu podaří prodat někomu, kdo prodej her v kamenných obchodech zase rozeběhne. Prostor pro to prý je. V této chvíli však své vstupní dveře zavřelo dle MCV přes 277 britských prodejen GAME a Gamestation z celkového počtu 609 a o práci tak přišlo nejméně 2104 zaměstnanců, čili 40 % pracovní síly GAME na britských ostrovech.

Ve zbývajících prodejnách zcela ustalo vykupování herního hardwaru do bazaru, hry se vykupují, ale ne za peníze, nýbrž za kredity pro další nákup. Počet prodejen, které budou dočasně nebo také navždy zavřeny, bude v dalších dnech pravděpodobně růst, všechno bude záležet ne způsobu, kterým se dosazení správci rozhodnou firmu dostat na nohy.

Jako potenciální možný kupec je často uváděna Royal Bank of Scotland, ale může to být jedna z mnoha spekulací, které se s vývojem situace zase vyrojily. Zprávy o tom, co se teď bude dít s českou pobočkou GAME, potažmo se všemi regionálními pobočkami, zatím k dispozici nejsou. V tiskovém prohlášení z minulého týdne regionální ředitel Lukáš Karel uvedl, že Game si v ČR vede solidně a situace mateřské firmy do fungování pobočky zasahuje jen minimálně. Uvidíme, jak se situace vyvine.

Nejnovější články