Capcom zavřel studio Capcom Vancouver, tvůrce série Dead Rising
zdroj: tisková zpráva

Capcom zavřel studio Capcom Vancouver, tvůrce série Dead Rising

19. 9. 2018 14:10 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Náznaků bylo několik, finální rozsudek padl přes noc. Japonské vydavatelství Capcom se rozhodlo zavřít svou pobočku ve Vancouveru a ukončit všechny tam vznikající projekty. Důvodů bude asi víc, ale hlavní verdikt zní: „…[Capcom] se bude soustředit na vývoj hlavních titulů v Japonsku.“

Zprávě předcházelo sdělení vydavatele Capcom, který zařízl projekty studia Capcom Vancouver. Je pravděpodobné, že mezi nimi byl i další díl Dead Rising. Tuto skutečnost si snadno odvodíte z února letošního roku, kdy došlo k velkému propouštění a ukončení mobilní hry Puzzle Fighter proto, aby se tým mohl věnovat značce Dead Rising.

Úplné zavření studia se nemile dotkne 158 zaměstnanců. Jádro týmu zůstane na svých pozicích do ledna příštího roku, aby se postaralo o všechny náležitosti spojené se zavíráním. Zbytek má zřejmě smůlu rovnou. Zdroj Kotaku tvrdí, že někteří zaměstnanci přešli do studia EA Vancouver, kde se pracuje na nepojmenované hře ze světa Star Wars.

Studio Capcom Vancouver má své kořeny v roce 2005, tehdy ještě pod názvem Blue Castle Games. Pod tímto jménem tvůrci vytvořili tři baseballové hry The Bigs, The Bigs 2 a MLB Front Office Manager a pokračování zombie akce Dead Rising 2 (první díl vznikl v interním studiu Capcomu).

Ale zatímco o vydávání baseballu se staralo 2K Sports, Dead Rising 2 spolu s prequelem Case Zero bylo vůbec první spoluprací s Capcomem. Vztah společností v roce 2010 přerostl v nákup studia a přejmenování na Capcom Vancouver. Pod tímto jménem ve studiu vznikly Dead Rising 3, Dead Rising 4 a Puzzle Fighter.

Nyní zbývá jediná otázka – co bude se sérií Dead Rising? Nešlo sice o žádné pecky, ale snad úplně každý z dílů pobavil. Pro Capcom je samozřejmě důležitější prodejnost, a v jejím případě se oči v Japonsku momentálně upínají k překvapivému trháku Monster Hunter: World.

Nemusí jít nutně o úplný konec série Dead Rising. Práva jsou stále v držení Capcomu a bůhví, jaké jsou se značkou plány. Pokud žádné, Microsoft přijde o další konzolově exkluzivní titul.

Nejnovější články