Červená karkulka z Woolfe: The Red Hood Diaries přivedla tvůrce na mizinu
zdroj: tisková zpráva

Červená karkulka z Woolfe: The Red Hood Diaries přivedla tvůrce na mizinu

11. 8. 2015 13:40 | Byznys | autor: Honza Konfršt |

Autoři pohádkové plošinovky Woolfe - The Red Hood Diaries zavírají krám a v rozsáhlém blogovém příspěvku vysvětlují, co je k tomu vedlo. Zkrácená verze zní tak, že jim došly finance a už jednoduše není z čeho pokračovat – na Kickstarteru si ještě Červená Karkulka vedla dobře, následné prodeje v early accessu však byly nad očekávání slabé a nedokázaly studio GRIN (neplést s již nefunkčním švédským studiem Grin) udržet v chodu po nezbytně dlouhou dobu k tomu, aby přišli s něčím dalším a podpořili tak vlastní růst. A co je nejsmutnější, autoři nedokázali ani dostát svým slibům - s čerstvě vyhlášeným bankrotem se omlouvají všem fanouškům. Zejména těm, kteří hru podpořili na Kickstarteru. Své odměny totiž nedostanou.

Se smutnou tečkou se tak uzavírá 13 let historie týmu a Woolfe je posledním hřebíkem do rakve studia, které si dříve na chleba vydělávalo například tvorbou her pro prohlížeče nebo žoldáckým vývojem pro studia jiná. A že je to konec skutečně hořký i smutný zároveň, to již dokládají slova zakladatele studia Wima Wouterse.

Dle něj jsou například prakticky všechny odměny pro backery z Kickstarteru připraveny k odeslání a soundtrack ze hry je rovněž připravený k distribuci. Momentálně však neexistují ani finance na nákup prostých poštovních známek. Autoři se prý zkrátka stali obětí vlastních přehnaných ambicí a například rozhodnutí na přechod z 2D do 3D se ukázalo být jedním z těch horších, neboť tím značně narostly náklady a nároky na vývoj - nejen finanční. Do té doby prý autoři například nemuseli řešit kolize objektů, což se ovšem po přechodu na 3D ukázalo být velkým problémem.

zdroj: Archiv

Řeč tak nyní rozhodně nemůže být o pokračování, které měl tým GRIN v plánu, přestože všechno ztracené není. Značka a spolu s ní i zdrojové kódy prvního dílu jsou nyní k mání. Stačí se jen vytasit s dostatečným množstvím financí.

Woolfe se každopádně stala další ukázkou toho, že prvotní úspěch na Kickstarteru nic neznamená, pokud tvůrci nemají svůj plán nejenom promyšlený, ale hlavně dobře spočítaný pokud jde o náklady.

Nejnovější články